Яйця: чому їх варто їсти і чого слід остерігатися

Одним з найпоширеніших продуктів у будь-яку пору року є яйця, вживання яких дуже корисне для вашого здоров'я.

Літо дарує нам безліч сезонних овочів, фруктів та зелені, на які слід налягати, поки вони не відійшли. Але водночас не варто забувати й про продукти, що завжди лишаються поряд, достатньо лише зазирнути до холодильника. Тому сьогодні поговоримо про користь яєць.

Для початку слід зазначити, що всупереч поширеній думці, яйця не підвищують рівень холестерину, оскільки холестерин, що поставляється в організм з харчовими продуктами, не відкладається в судинах — відкладається тільки наш власний, який виробляється в печінці. Яйця ж навпаки впливають на зниження рівня "поганого" холестерину завдяки вмісту лецитину, що значно ускладнює створення атеросклеротичних бляшок.

Яйця — одні з найбільш цінних натуральних продуктів. Вони підвищують імунітет, допомагають боротися з несприятливим впливом навколишнього середовища, інфекціями і стресами, нормалізують обмін речовин, а майбутній мамі допомагають виносити здорового малюка.

Однак слід пам'ятати, що яйця можуть викликати алергію. При чому різні люди можуть отримати реакцію організма на різні компоненти — тільки жовтки, тільки білки або на те й інше. Тому алергіки повинні обов'язково відстежувати "приховані" яйця в харчових продуктах та вивчати зміст будь-якої їжі.

Також яйця можуть переносити сальмонел — небезпечних патогенних бактерій. Щоб уникнути зараження ними, треба їсти лише належно приготовані яйця. Уникати рецептів з використанням сирих — особливо влітку. Яєчню слід смажити до затвердіння жовтка, а відварювати їх не менше 2 хвилин.

Загалом я рекомендую з'їдати на день не більше 1-2 шт. Будьте здорові!

Оригінал

Приєднуйтеся також до групи ТСН.Блоги на facebook та слідкуйте за оновленнями у розділі!

Залиште свій коментар