"Камасутра" для чайників: секс без картинок і поза "удар дроворуба"

"Камасутра" для чайників: секс без картинок і поза "удар дроворуба"

Фото: ТСН.ua

Давній трактат про кохання і досі не втратив своєї актуальності — і в цьому легко переконатися на практиці.

"Камасутра" — давній еротичний трактат про чуттєву насолоду, сексуальні звичаї та побут Індії. Вона була написана чимало століть тому, її вік датується приблизно 400 р. до н.е. і 200 р. н.е. Проте і донині ця книга не втратила своєї актуальності. Чим оригінальна "Камасутра" відрізняється від своїх сучасних версій та чому цей трактат стане в нагоді і сьогодні, — поговоримо у цьому блозі.  

ЧОГО ВИ НЕ ЗНАЛИ ПРО "КАМАСУТРУ"

Які асоціації у вас викликає "Камасутра"? Звісно ж, із відомим читвом про секс. Якщо ви захочете придбати його сучасну версію, швидше за все, знайдете книгу, ілюстровану як мінімум картинками, як максимум – фото, що не лишають простору для фантазії.

"Бамбук, який розкололи", "Лотос, який лежить", "Пропелер" і моє "улюблене" "Удар дроворуба" — ось такі химерні пози можна знайти на сторінках таких видань. Їхні автори, мабуть, переконані, що чим більше поту виступить на лобі у чоловіка та жінки від напруги та перебування у незручній позі, тим краще.

Але, по-перше, у справжній "Камасутрі" нічого про акробатичні вміння партнерів не йшлося. По-друге, вона не був ілюстрована, — картинки до трактату із позами з’явилися набагато пізніше.

Ще одна новина: творець цього дуже давнього читва про секс лікар Ватьсяна мав прогресивні погляди на секс. Приміром, він був переконаний, що і представники сильної половини людства, і прекрасної мають задовольняти свої потреби у сексі, беручи відповідальність за оргазм в свої (іноді у буквальному сенсі цього слова) руки.

"В статевому акті беруть участь чоловік і жінка, і він потребує знання або особливих способів, які можна отримати, лише читаючи "Камасутру", — стверджує в трактаті Ватьсяна.

Сумна статистика (2013 року, але навряд чи з того часу щось принципово змінилось) свідчить, що зі 100 подружніх пар, 60 % з яких були у шлюбі 10 і більше років, не можуть розповісти про ерогенні зони партнерів, а 15 % жінок не можуть відчути оргазм. Тож і зараз, сотні століть після написання, цей трактат не втратив своєї актуальності і може стати в нагоді сучасним українцям.

ЩО Ж ТАКЕ "КАМА"

Слова "секс" чи "любов" недостатньо точно передають значення "ками", про яку йдеться у давньоіндійському трактаті. Це і приємність, і задоволення власних почуттів, сексуальних бажань і загалом — задоволення від життя в усіх його аспектах.

Зі сторінок "Камасутри" можна дізнатися про любов та її місце у житті людини, види поцілунків, ласки, оральний секс, про те, як достукатися до серця коханої, як жити у шлюбі. Є у "Камасутрі" і особливі розділи: про те, як невидимим потрапити до султанського гарему і навіть — збільшити пеніс.

Фото: ТСН.ua

"Навіть молодій дівчині перед весіллям корисно читати кама сутру (орфографія збережена — ред) і навчитися її мистецтвам і  наукам, а після весілля продовжити свої заняття", — читаємо у "Камасутрі".

Після турне по книгарнях я дізналася, що "Камасутру" часто дарують на весілля, але судячи зі статистики розлучень українських пар у перші роки шлюбу, хто ж туди заглядає.

Чи не кожному чоловіку хочеться, щоб він був перший у своєї дівчини, але водночас самець прагне і дикої кішечки у ліжку. Один мій знайомий, який позбавив свою дівчину цноти, деякий час образливо заявив, що, мовляв, вона йому "коників" у ліжку не показує. Ця історія – яскрава ілюстрація того, що сексуальна культура сучасних українців кульгає на обидві ноги.

В Україні сексуальна освіта здебільшого зводиться до вульгарних жартів на уроках біології у старших класах і п’яних співів на весіллі із серії "Влізло мамі — влізе й доці". Так, українці займаються сексом, але його якість викликає чимало запитань у сексологів. За їхніми спостереженнями, в Україні ситуація із сексом гірша, із ніж у Радянському Союзі.

Здавалось би, у ХХІ столітті можна вирішити більшість розладів у ліжку, але сексуальна революція лише трішки зняла табуйованість із сексу. Тож я закликаю вас знайти партнера, якому ви зможете довіряти (бо все, чим ви займаєтеся у спальні, має там і залишитися), та озброїтися трактатом про пестощі та любові у найближчій книгарні. А мої блоги, сподіваюся, допоможуть вам розібратися, як застосовувати його на практиці. Жодних хитромудрих поз, лише гола правда про "Камасутру".

Пристрасних вам ночей! 

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація