Невірність невірністю лікують?

Невірність невірністю лікують?

Фото: Андрей Воеводин

Я вже неодноразово думала, що "профілактична" невірність могла б стати таким собі запобіжним громовідводом на час кризи, напруження та подружньої зради.

Якщо чесно, то я не знаю, чим можна перебити отой неприємний присмак зради, як можна загоїти рану, нанесену лезом невірності, як відновити крила кохання після того, як вони були підрізані розпачем образи...

Тим не менш, з досвіду свого оточення скажу, що зраду змогли пробачити ті, хто був невірний сам: до того, як це відбулося, після чи під час - деталі не важливі. Стосунки після невірності партнера значно успішніше поновлювали ті, у кого самого рильце було в пушку.

Вони не відчували себе жертвами, їхня образа була поміркованою, лезо зради натикалося на щит власних приємних сороміцьких спогадів. Серед них є ті, хто вирішив навмисне "сходити наліво", реставруючи власну самооцінку методом традиційної "помсти". Як не дивно, працює! Вони дійсно виявляли певну толерантність, демонструючи бажання "прийняти винуватця" в лоно сім'ї.

Не буду агітувати вас виходити на блудливу стежину, але думка про те, що всі сімейні негаразди, чвари, непорозуміння можна було б пережити спокійніше, маючи когось на стороні для душі й тіла, підступно та частенько лунає у мене в голові. Я вже неодноразово думала, що "профілактична" невірність могла б стати таким собі запобіжним громовідводом на час кризи, напруження та подружньої зради.

Однак якщо ми говоримо про те, що невірність лікується невірністю, превентивною чи постфактум, то ми опосередковано говоримо про відкриті сексуальні стосунки. А це вже тема іншого посту.

Звісно, є ще одні ліки, що можуть бути дієвими проти невірності, це – справжнє кохання, здатність приймати і любити людину такою, якою вона є, незважаючи ні на що! Це кохання вищого ґатунку, на яке здатні одиниці… Не заздрю я такому почуттю, коли воно струменить в односторонньому порядку, перетворюючись на всепрощення та самозречення.

Але як приємно зустріти пари, які кохають одне іншого обопільно, навзаєм, щиро і віддано. Ти бачиш, що їхнє кохання броньоване, йому не страшна ні невірність, ані інші негаразди, бо разом ці люди – непоборна сила! І, найголовніше, вони про це знають. Знають, що знайшли одне одного, знають, що ніхто інший не замінить це кохання, і мають мудрість берегти цей шикарний подарунок, яким їх наділила доля…

Повʼязані теми:

Наступна публікація