Лос-Анджелес з висоти пташиного польоту

Хоча у Місті Янголів майже немає хмарочосів, місць для його огляду згори чимало - і краєвиди звідти відкриваються вражаючі.

Існує чимало способів оглянути місто. Для мене найбільш особливий і захоплюючий – з висоти. Саме згори мені захотілось побачити Місто Янголів. Не дивлячись на те, що високих хмарочосів у Лос-Анджелесі зовсім немає, можливостей помилуватись містом з висоти досить багато. Я хочу розповісти про ті місця, де мені випав шанс побувати і що найбільше сподобалось.

Оглядовий майданчик Hollywood Bowl Overlook на Mulholand drive

Знаходиться не високо, але розташований дуже вигідно. Звідси дуже добре видно усе місто. Downtown, голлівудські пагорби зі знаком Hollywood і прекрасний океан біля Санта-Моніки – все як на долоні.

Вулиця Mulholand drive досить довга, проходить уздовж Hollywood Hills і має декілька оглядових майданчиків. Всі вони, крім Hollywood Bowl Overlook, повернуті на західну сторону - в місцевість Burbank. І якщо у вас є додаткові година-дві, то можете проїхатись вздовж інших майданчиків. Але відразу хочу попередити, що вид з них не такий чарівний, як з Hollywood Bowl Overlook, і дуже схожий від майданчика до майданчика.

Вид з оглядового майданчика на Mulholand drive / Фото: фото: Вікторія Пермінова

Griffith Observatory

Приголомшливе місце, куди я б порадила приїжджати ввечері, коли сонце вже сідає. Тут чудова панорама міста в кілька поверхів оглядових майданчиків. Обсерваторія працює до 22 години, що дає чудову можливість побачити чарівний захід сонця і нічний Лос-Анджелес з висоти пташиного польоту. Сама будівля і парк навколо обсерваторії дуже красиві. Тут можна погрітися під променями на теплому газоні і влаштувати маленький пікнік. А ще побачити місяць у величезний телескоп або дізнатися щось новеньке про нескінченні простори нашої Сонячної системи. Вхід в обсерваторію безкоштовний завжди. Але перед відвідуванням я б рекомендувала прочитати інформацію на її офіційному сайті, щоб не приїхати у святковий або вихідний день.

Вид з Griffith Observatory / Фото: фото: Вікторія Пермінова

Краєвид з висоти пам'ятного знаку Hollywood

Мабуть, найбільш виснажлива пам'ятка Лос-Анджелеса. Дістатися до знаменитих літер можна тільки пішки вгору на Hollywood Hill. Ми піднімались приблизно півтори години із зупинками, аби роздивитися все навкруги і зробити фотографії. До знаку веде пішохідна дорога Mt Lee Drive. Ми залишали своє авто не зовсім поруч з цією дорогою, а трохи нижче - на початку вулиці Deronda Drive. Mt Lee Drive закрита для приватних автомобілів. На самому її початку є оглядовий майданчик, з якого можна максимально близько побачити символ Hollywood у всій красі. Знак Hollywood знаходиться практично на найвищому місці Hollywood Hills, тож всі визначні красоти звідси дуже далекі. Проте ви будете задоволені собою, що подолали нелегкий шлях і практично доторкнулися до легендарних літер, які відомі на весь світ.

Краєвид, який відкривається біля пам’ятного знаку Hollywood / Фото: фото: Вікторія Пермінова

Вид з 23-го поверху City Hall в Downtown

Звідси можна практично на відстані витягнутої руки роздивитись центр міста, бізнес-будівлі, безкінечні парковки і вертолітні майданчики на дахах. Walt Disney Hall, Los Angeles Public Library, вінтажний будинок Los Angeles Times. Вхід сюди безкоштовний. На першому поверсі треба пройти через металошукач і зареєструватися як гостю. Далі на будь-якому з ліфтів доїхати до 22-го поверху, а там пересісти на наступний ліфт, який довезе вас до 26 поверху. І нарешті з 26 на 27 поверх потрібно піднятися пішки. Нагорі туристів зазвичай зовсім мало, тому можна без зайвого поспіху і галасу помилуватися містом.

Вид з City Hall в Downtown / Фото: фото: Вікторія Пермінова

Getty Center

На жаль, тут мені побувати не вдалося. Цей парк теж знаходиться на пагорбах Hollywood, а його архітектура дозволяє зробити дуже незвичайні фото з видом на місто.

Однак можу поділитися ще одним місцем, яке ми випадково знайшли на Аллеї Зірок в Голлівуді. Чудовий краєвид вам відкриється з третього поверху торговельного центру Hollywood & Highland Center, який розташований в самому центрі алеї, поруч із славнозвісним театром Kodak.

Гарний краєвид з третього поверху торговельного центру Hollywood & Highland Center / Фото: фото: Вікторія Пермінова

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація