Святковий весняний вікенд: 5 ідей для подорожі на 8 Березня

Святковий весняний вікенд: 5 ідей для подорожі на 8 Березня

Фото: ТСН.ua

Яку б подорож ви не обрали, пам’ятайте, що інколи не потрібно окремого свята, щоб вирушити у мандрівку.

Цього року Міжнародний жіночий день подарує нам подовжений вікенд: три дні — чудовий варіант для невеликої подорожі-перепочинку. На щастя, сьогодні можливості сучасних туроператорів та авіакомпаній дозволяють дуже швидко вирішити, куди полетіти і де відпочити.

Ви можете організувати свою подорож самостійно: вибрати країну неподалік, придбати квитки на лоукостер і забронювати житло на відповідних сервісах. Також можна довірити всі організаційні турботи фахівцям, тоді вам залишиться найпростіша і найцікавіша частина — просто насолоджуватися святом і відпочинком.

Який би вид відпочинку і підготовки до нього ви не обрали, ось вам кілька ідей для натхнення.

ПАРИЖ, ФРАНЦІЯ

Париж — місто вічного кохання і романтики. Про це чули всі, напевно. Вікенд у Парижі можна було б назвати класичною ідеєю найкращого романтичного подарунка, хоча є і ті, кому ця думка не здається такою вже оригінальною. Втім, Париж завжди може запропонувати щось цікаве як вибагливим туристам, так і беззаперечно закоханим в нього романтикам.

У березні в Парижі вже відчутно пахне весною. Підніміться на оглядовий майданчик вежі Монпарнас — і весь Париж, залитий весняним сонцем, буде у вас як на долоні. Погуляйте парком навколо Лувра, а потім покатайтеся на колесі огляду.

Якщо матимете час та натхнення, відвідайте музей Орсе — він зберігає шедеври живопису та скульптури європейських майстрів XIX-XX століття, серед яких і визначні роботи імпресіоністів. "Сніданок на траві" Мане, "Автопортрет" Ван Гога, "Танці у Мулен де ла Галетт" Ренуара, "Полювання на тигра" Делакруа, "Маленька чотирнадцятирічна танцівниця" Дега — чекатимуть на вас на верхньому поверсі.

А ще в Парижі завжди приємно посидіти за вуличними столиками кафе, які виносять прямо на тротуар, і випити кави, спостерігаючи за паризьким життям зсередини.

ЄРЕВАН, ВІРМЕНІЯ

Фото: veterdoit.com

Столиця Вірменії може і не спасти на думку одразу, коли плануєш святковий вікенд, але просто оцініть її принади: надзвичайно гостинні мешканці, смачна їжа, славнозвісний коньяк, давні руїни і сучасна архітектура.

Центром Єревана приємно прогулятися пішки. На одній з найкрасивіших площ міста — площі Свободи — розташований Оперний театр, а неподалік — сквер з чималою кількістю кафе і Лебединим озером, де проводяться різноманітні розважальні заходи.

Під час прогулянки отримайте естетичну насолоду від споглядання старовинних монастирів та історичних пам’яток. У місті є зоологічний парк, якщо раптом і такий вид прогулянки вам до душі. Визначна пам’ятка Єревану — Блакитна мечеть, побудована у XVIII столітті Гусейналі-ханом Каджаром. І ви, напевно, не проминете Каскад — архітектурний комплекс з п’яти терас. Нагорі є оглядовий майданчик, звідки можна помилуватися міськими районами і величним Араратом на горизонті.

ДОХА, КАТАР

Фото: wikipedia.org

Березень — найкращий час для подорожі до Катару. Доха, столиця Катару, розташована на узбережжі Перської затоки, пропонує дозвілля на будь-який смак. Парк розваг "Королівство Аладдіна" — справжня східна казка наяву. Якщо ви бажаєте веселих безтурботних розваг, приїжджайте сюди. Крім звичних атракціонів, на кшталт американських гірок та колеса огляду, в "Королівстві Аладдіна" можна покататися на ковзанці, подивитися на костюмовані паради і вечірні феєрверки.

Цікава Доха і своїм красивим старим містом. Тут можна відвідати Національний або Етнографічний музей Катару, зоопарк. Якщо захочеться традиційних популярних розваг, вирушайте на сафарі: воно тут досить екстремальне, зможете непогано полоскотати собі нерви.

Є у Катарі і можливість здійснити прогулянку на верблюдах, поганяти на багі піщаними дюнами, подивитися на мангрові ліси. В десяти хвилинах їзди від Дохи розташоване місто Аль-Вакра. Колись тут добували перли і промишляли риболовлею. У мальовничій гавані є чудовий пляж, довгий і піщаний, неподалік якого можна досі де-не-де побачити однощоглові риболовні судна.

НЕАПОЛЬ, ІТАЛІЯ

Фото: indiecampers.com

Чи знаєте ви, що саме про Неаполь йдеться в оригіналі приказки про "побачити і померти"? Не Париж побачити і померти, не Рим, саме Неаполь! Красу і велич цього міста оспівував і Гете, кажуть, саме він популяризував давню італійську приказку "Vedi Napoli e poi muori".

Неаполь історичний, архітектурний, художній, археологічний або культурний — багатогранність цього міста змусить розгубитися тих, хто приїхав сюди вперше. Як встигнути більше? Провести вихідні, досліджуючи багатий художній спадок історичного міста, а трохи втомившись, не перейматися і просто погуляти його вуличками, всотуючи неповторну атмосферу.

Базиліки і церкви, катакомби і мости, музеї та галереї, замки і палаци, театри і бібліотеки, сади і фонтани. Уявіть усі ці архітектурні витвори серед цвіту і буяння справжньої весни, яка вже почалася у Неаполі, додайте можливість подихати неймовірним свіжим повітрям з моря і насолодитися південним італійським сонцем — ця подорож може стати чудовим святкуванням з будь-якого особистого приводу.

В Неаполі, до речі, відбувалися знімання таких фільмів як: "Талановитий містер Ріплі", "Їсти, молитися, кохати", "Запах жінки", "Шлюб по-італійськи". Непоганою ідеєю може бути прогулянка знаменитими локаціями або фотосесія з місць у кінокадрі.

ЛАРНАКА, КІПР

Фото: booking.com

Кіпр — ще одне місце на планеті, де кохання буквально літає у повітрі. Саме сюди приїжджають закохані пари з усієї Європи, аби разом провести час у романтичній подорожі або навіть і одружитися, адже Кіпр відомий завдяки своїм прекрасним весільним церемоніям на пляжах Середземного моря. Необов’язково одружуватися вже в ці святкові вихідні, а ось влаштувати собі невелику романтичну відпустку на Кіпрі — слушна нагода. Кілька годин прямого перельоту відділяють нас від Ларнаки, міста весни, молодості та кохання.

Яку б подорож ви не обрали для святкування, пам’ятайте, що інколи не потрібно окремого свята, щоб вирушити у мандрівку. Ще ніхто не відмовився від чудової нагоди провести разом більше часу у нових містах, де повітря напоєне весною, сонцем і красою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація