Тунель кохання — найромантичніше місце України

Тунель кохання — найромантичніше місце України

Фото: ТСН.ua

Цей загадковий тунель приваблює до себе романтичних мандрівників з усієї України.

Тунель кохання в Клевані — загадкове і неоднозначне місце. Одні кажуть, що його утворила природа і людина до цього немає жодного стосунку. Інші переконані в тому, що раніше сюди звозили військову техніку у великих кількостях. Для того, щоб цей процес не попадався на очі місцевим були висаджені дерева, які згодом утворили такий тунель.

Точну дату утворення тунелю кохання ніхто не знає. Власне, не знають і про те, як саме він утворився. Існує дві версії його появи:

1. Раніше тут була залізниця, яка активно використовувалась. Згодом цю гілку закинули, а поруч побудували нову залізничну розв’язку. Про це місце почали забувати, але раптом природнім шляхом дерева обросли колію і стали нагадувати тунель. Про це місце дізнавалося все більше людей і зараз тут завжди повно туристів.

2. Інша версія розповідає про те, що жодного природного дива не було. Тунель було висаджено під час того, як сюди звозили військову техніку з усієї Європи. Ці склади збереглися досі. Якщо пройти трохи вглиб тунелю, то можна побачити стежку, яка підведе до гарно захищеного паркану. За цим парканом зберігається велика кількість законсервованої техніки.

Сьогодні до тунелю кохання організовують туристичні тури. Дуже багато пропозицій з Києва і Львова. Багато фотостудій пропонують фотосесію з коханою людиною саме в цьому місці. Останнім часом тунель кохання має таку саму популярність як і гора Говерла.

ЧИ ВАРТО ВІДВІДУВАТИ ТУНЕЛЬ КОХАННЯ В ХОЛОДНУ ПОРУ РОКУ

За 2016-2017 рік кількість туристів з Польщі та Білорусі сюди зросла на 78%. Але взимку відвідувачів майже немає. До тунелю їдуть тільки справжні відчайдухи. Мушу сказати, що в зимовий період тунель має інакший вигляд.

Фото: moreturiv.in.ua

Голі дерева не такі вже і привабливі, але все ж це особливе місце навіть під час холодів. В світі не так багато місць, де можна дивитись на залізницю, огорнуту деревами, яка йде в безкінечний, заболочений ліс.

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО ТУНЕЛЬ КОХАННЯ

  • Існує повір’я, що закохані в цьому місці можуть загадати будь-яке бажання. У разі, якщо їхнє кохання справжня, воно обов’язково здійсниться.
  • Цікаво те, що більшість туристів, які тут побували залишаються задоволені. Навіть скептики, які до кінця думали, що це чергове розпіарене, місце після відвідування тунелю змінюють свою думку.
  • Найбільшу красу тунель отримує на початку осені. В цей період листя ще багато і воно переливається всіма можливими кольорами.
  • Всі туристи, які тут побували, скаржаться на комарів, які особливо агресивні навесні і на початку літа. Під час планування поїздки не забудьте взяти з собою засіб від них.
  • Відомі світові бренди знімали свою рекламу в тунелі кохання.

ЩО ЩЕ ПОДИВИТИСЬ В КЛЕВАНІ

Благовіщенський костел — зведений Єжи Чарторийським. У радянський період храм був закритий, будівля сильно постаріла. Зараз Благовіщенський костел повернуто католикам, йде реставрація.

Фото: travels-ukraine.com

Церква Різдва Христового в Клевані — Збудована 1777 року. В ХХ столітті церква сильно постраждала після Першої і Другої світовоих війн. Відновили її вже під час незалежної України. Церква має цікаву архітектуру.

Клеванський замок — входить до списку 100 найкращих замків і фортець України.

ЯК ДОЇХАТИ

Всі шляхи до тунелю кохання починаються з Рівного. Найкраще їхати маршруткою, яка вирушає через кожні 15 хв звід залізничного вокзалу. Ще можна їхати електричкою "Здолбунів — Клевань", яка вирушає з Рівного о 8:53, 15:13, 17:30.

Більше про подорожі читайте тут: v-mandry.com

Повʼязані теми:

Наступна публікація