Мистецтво на тілі. Сім речей, які варто знати про татуювання   Партнерський Матеріал

Мистецтво на тілі. Сім речей, які варто знати про татуювання  

Фото: ТСН.ua

Майстри дали поради, як підготуватися до процесу.

Тату стають все більш популярними та різноманітними, але перед тим, як зробити на своєму тілі малюнок на все життя, треба знати кілька важливих речей. Разом із майстрами найбільшої у Європі мережі тату-салонів — української VeAn Tattoo, — я підготувала відповіді на найпопулярніші та найважливіші запитання про малюнки на тілі.

Як обрати майстра?

Від майстерності та професіоналізму тату-художника залежить не лише якість самого малюнка, але і ваше здоров’я, тому слід йти лише до перевірених та сертифікованих салонів із якісним обладнанням, фарбами та дотриманням всіх санітарних вимог.

Яка середня ціна в Україні?

Вартість роботи напряму залежить від складності малюнку, його розміру, обраної частини тіла та професійності майстра. Приблизна ціна татуювання середнього розміру за умов 2-годинного процесу — близько 2 тисяч гривень.

Фото: VeAn

Як наважитися зробити тату і яке обрати місце для нього?

Робити татуювання варто лише у професійних майстрів та в сертифікованих салонах, аби бути впевненим у безпечності процесу та якості результату.

Варто знати, що тату роблять лише повнолітнім — людям, які виглядають молодше свого віку, треба взяти з собою паспорт. Його обов’язково перевірять перед початком роботи. Виключення роблять лише для підлітків від 16 років — вони можуть зробити тату з дозволу батьків, якщо ті підпишуть відповідну угоду.

Якщо ви боїтеся болю, але дуже хочете зробити тату, допомогти може спеціальна знеболювальна мазь. Після її нанесення на шкіру принаймні на дві години можна забути про неприємні відчуття.

Найболіснішими місцями для нанесення малюнка є ребра, лікті та інші частини тіла, де шкіра розташована найближче до кісток. Утім, для кожної людини все індивідуально, і больовий поріг може бути абсолютно різним. Тому перед остаточним вибором місця для майбутнього малюнка варто порадитися з майстром.

Як готуватися до процедури?

У день нанесення татуювання не можна вживати алкогольні напої та каву — через них розріджується кров і може збільшитися її втрата. А от ситний сніданок, обід чи вечеря та гарний відпочинок перед візитом до тату-салону дуже бажані. Перед нанесенням малюнка на шкіру клієнт заповнює контракт, в якому повинен вказати, чи має захворювання, зокрема, СНІД та гепатит. Останній не є протипоказанням для нанесення тату, однак майстер має повне право відмовити клієнтові в обслуговуванні.

Як дезінфікують обладнання перед нанесенням тату на тіло?

Голки для нанесення тату стерильні та одноразові і після роботи утилізуються в спеціальних контейнерах. Меблі та обладнання, які контактують зі шкірою, вкриваються бар’єрною плівкою, яку змінюють після кожного клієнта. Частини самої тату-машини дезінфікують спеціальною рідиною і тримають у сухожарі під високими температурами. Самі апарати кладуть у спеціальні бокси під ультрафіолетові промені.

Процес татуювання за одну хвилину

Процес татуювання за одну хвилину

Як відбувається нанесення малюнка на шкіру?

Місце, де буде тату, перед початком процесу дезінфікується. Спочатку на обрану клієнтом частину тіла переводять ескіз, на який набивається малюнок. Голки пробивають шкіру на 2-3 міліметри і заносять під неї пігмент. Фарби для нанесення тату — гіпоалергенні та не містять металів, тому зазвичай не викликають негативних реакцій організму. Після завершення роботи майстер дезінфікує тату та загортає частину тіла з малюнком у спеціальну плівку, аби уникнути потрапляння бактерій.

Як доглядати за татуюванням?

У перший день після нанесення малюнка може незначною мірою виділятися сукровиця чи кров — це абсолютно нормально. Спеціальну плівку, яка захищає шкіру від бактерій, накладають на 4 дні. Якщо немає такої плівки — тату слід регулярно змащувати кремом. Якщо не доглядати за місцем татуювання, може вивестися пігмент або відбутися зараження, тому кожен клієнт має відповідально та дбайливо ставитися до себе.

Фото: VeAn

Одразу після нанесення тату не можна вживати алкогольні напої одразу та займатися спортом. Зробіть собі невеличкий відпочинок після стресу. 

Стежити за своїм тату та підтримувати його стан необхідно протягом усього життя. Шкіру треба зволожувати кремом, а під час відпочинку наносити на неї сонцезахисні засоби.

Дякуємо за сприяння у зніманні та написанні матеріалу українській мережі тату, пірсингу та татуажу VeAn Tatoo. Більше інформації дивіться за посиланням → 

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація