300-мільйонні наклади й шалена популярність: королю жахів Стівену Кінгу виповнилося 70 років

300-мільйонні наклади й шалена популярність: королю жахів Стівену Кінгу виповнилося 70 років

Фото: stephenking.com

Від оповідань у студентських газетах до приголомшливого успіху - письменник стерпів низку відмов від видавництв та став чи не найвідомішим автором сучасності.

Сьогодні одному з найпопулярніших письменників сучасності - Стівену Кінгу - виповнюється 70 років! Зараз він всесвітньовідомий і один з найбагатших письменників, йдеться в сюжеті "Сніданку з 1+1".

Його перший роман "Керрі" 30 разів отримував відмову від видавців. Кінг у розпачі викинув рукопис на смітник. Однак дружина врятувала цей твір і умовила чоловіка спробувати ще раз. Зрештою письменнику згодом одне з видавництв надіслало чек з гонораром - у 2,5 тисячі доларів. Саме той роман "зі смітника" відкрив світу ім'я Стівена Кінга.

Тепер його називають "королем жахів". Адже кожен, хто береться прочитати твори Кінга, ще довго залишається під враженням його історій. 

Батько Кінга покинув родину на призволяще, щойно син народився. Мати увесь час самотужки утримувала двох синів. Одного разу на горищі юний Стів знайшов ящик із фантастичними коміксами і тоді чітко усвідомив - писатиме про містику і жахи.

Свої ранні оповідання Кінг опублікував у студентській газеті. Тоді йому вдалося заробити навіть перші гроші. Однак страх перед невдачею та бідністю не полишав хлопця. Лише деякі рукописи він надсилав до потенційних видавців, а інші лишав у шухляді, проте отримував відмови.

Наразі твори Стівена Кінга надрукували накладом у понад 300 мільйонів примірників. Їх переклали майже всіма мовами світу.

Романи "Втеча із Шоушенка", "Зелена миля" та інші екранізували найкращі режисери. Ці фільми неодноразово претендували на "Оскар" і перемагали у різних номінаціях.

Стівена Кінга не один раз питали – у чому головний секрет його успіху? І король трилеру відповідав, що це просто страх.

Король страху Стівен Кінг святкує 70-річчя

Король страху Стівен Кінг святкує 70-річчя

Повʼязані теми:

Наступна публікація