Американська письменниця Сьюзен Коллінз напише роман-приквел до "Голодних ігор"

Американська письменниця Сьюзен Коллінз напише роман-приквел до "Голодних ігор"

Фото: ew.com

Новий роман вийде 19 травня 2020 року.

Американська письменниця Сьюзен Коллінз напише книжку-приквел до "Голодних ігор", повідомляє theverge.com

"За допомогою цієї книжки я хочу дослідити природу людини: хто ми і що ми відчуваємо, що потребуємо для виживання", – йдеться у повідомленні.

У романі розповідатиметься про події у Капітолії, які трапилися за 64 роки до подій першої книжки серії "Голодних ігор" – період після війни, яку називають "Темними днями".

"Голодні ігри" — роман про шістнадцятирічну Катніс Евердін, яка змушена брати участь у так званих "голодних іграх" на виживання. Книжка була опублікована видавництвом Scholastic Press 2008 року.

За словами авторки, на написання роману її надихнув грецький міф про героя Тезея та чудовисько Мінотавра. Крім того, з досвіду батька, офіцера повітряних сил, вона чимало знала про голод, злидні, війну. Саме з цих двох джерел і постала яскрава антиутопія й пародія на телевізійні реаліті-шоу, дія якої відбувається у майбутньому на терені сьогоднішніх Сполучених Штатів у вигаданій країні Панем.

Фото: variety.com

У США і Канаді продано понад 2,9 млн примірників, книжку перекладено на 27 мов у 40 країнах, зокрема, українською. Понад 100 тижнів книжка трималась у переліку бестселерів за версією "Нью-Йорк Таймс". Український переклад "Голодних ігор" здійснило видавництво "КМ-Букс".

Нагадаємо, за книжкою Террі Пратчетта "Дивовижний моріс та його вчені гризуни" (The Amazing Maurice and his Educated Rodents) створять анімаційний фільм.  

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація