Легендарний дитячий журнал "Барвінок" припиняє свою роботу

Легендарний дитячий журнал "Барвінок" припиняє свою роботу

Фото: unsplash.com

Журнал "Барвінок" засновано у січні 1928 року у Харкові під назвою "Жовтеня".

Один із найстаріших дитячих журналів України "Барвінок" анонсував припинення роботи, повідомляє litakcent.com

Редакція повідомила про це у червневому випуску: "Ваші стривожені дзвінки, E-mail з приводу майбутнього “Барвінку” дуже бентежать нас. Нам самим невимовно сумно і важко, та пояснюємо все, як є. Діти масово занурюються у віртуальний світ, це не найкращий час для журналу з його апелюванням до смислів, реальності… Наш кораблик уже пришвартовується, ми сходимо на берег, де на нас чекають рукописи ще не закінчених книжок, підручників, волонтерська робота. Тож іще зустрінемося. Тому не прощаємося, а кажемо: “До побачення”, - йдеться у повідомленні. 

Журнал "Барвінок" засновано у січні 1928 року у Харкові під назвою "Жовтеня".  Після воєнної перерви його випуск відновили у квітні-травні 1945 року вже у Києві як "Барвінок". У 1950–1998 рокаж журнал також дублювався російськомовним випуском.

Від1989 року головним редактором часопису був Василь Воронович. Видавцем журналу був редакційний колектив, який оформлений як власник. Державних дотацій видання не отримує.

До 1990 року "Барвінок" був єдиним українським періодичним виданням для молодших школярів. Журнал приділяв велику увагу популяризації української літератури та став майданчиком дебютів для багатьох українських письменників. За 80 років (станом на 2008-й рік) редакція журналу випустила 916 номерів, які загальним накладом сягають 310 млн примірників. 

Нагадаємо, в Україні заснували нове дитяче видавництво – "Крокус". 

Наступна публікація