"Французька весна" 2019: відомі письменники відвідають Київ

"Французька весна" 2019: відомі письменники відвідають Київ

Фото: paris-life.info

"Французька весна" прийде в 11 міст України. Свято триватиме протягом березня-квітня. Від 30 березня у Києві фестиваль традиційно розпочнеться на Софійській площі яскравим шоу.

В рамках "Французької весни" 2019 в Києві відбудуться зустрічі з відомими французькими письменниками. Про це повідомляє Французький інститут в Україні (Institut français d'Ukraine).

Жан-Філіп Арру-Віньйо - письменник, директор видавничої серії в Gallimard Jeunesse. За словами автора, писати та видавати книги – ділитися любов’ю до слів, до книжки та до історій. Зустріч відбудеться - 15 квітня, о 19:00 у Домі "Майстер Клас".

Фото: www.quaisdupolar.com

Сільві Ґранотьє має одразу чотири професії – акторки, письменниці, сценаристки та перекладачки. Як пише сама авторка про свій новий роман: "Ідеальний світ – це мрія, яка може перетворитися на кошмар, якщо вас спіткає нещастя у нього повірити". Зустріч відбудеться - 17 квітня, о 19:00 у Домі "Майстер Клас".

Фото: www.quaisdupolar.com

Також можна потрапити в країну квітів - поговорити з автором книжки "Колорама", французьким ілюстратором і дизайнером Марі-Лош Крюшо. Презентація книжки - 24 квітня (о 19:00, Медіатека Французького інституту в Україні). 

Фото: facebook.com/marielaure.cruschi

Французька весна в Україні (засновано 2004 року) — щорічний фестиваль французької культури в Україні. Кожного квітня фестиваль пропонує різноманітну програму в сфері образотворчого мистецтва, кіно, літератури та інших галузей культури. 

Від 30 березня, в Києві та в інших містах України стартує традиційний фестиваль "Французька весна 2019". Він триватиме протягом місяця і об'єднає десятки різних подій та заходів.

Цьогоріч фестиваль розпочнеться традиційно на Софійській площі в Києві – виставою "Садівниця Мю і кінематика флюїдів". За словами організаторів, головною темою "Французької весни" 2019 став "колір". На фестивалі будуть домінувати жовтий і блакитний кольори. 

Повна програма фестивалю

Нагадаємо, міжнародний книжковий фестиваль "Книжковий Арсенал" отримав нагороду Лондонського книжкового ярмарку International Excellence Awards 2019 у номінації "Літературний фестиваль". 

На 20-й національній премії "Книжка року" відзначили найкращі книги українських видавців

На 20-й національній премії "Книжка року" відзначили найкращі книги українських видавців
Наступна публікація