Ігрові тренінги та веселі вправи в бібліотеках: як зробити читання модним серед малечі

Ігрові тренінги та веселі вправи в бібліотеках: як зробити читання модним серед малечі

Фото: pixabay.com

Дітей хочуть відірвати від планшетів і довести,що бібліотека – це круто.

Активісти фундації Дарини Жолдак та видавництво #Книголав упродовж двох місяців намагаються поповнити дитячі сільські бібліотеки сучасними україномовними книгами. Долучитися до цієї справи може кожен, йдеться в сюжеті Сніданку з 1+1.

Організаторка акції Саша Кольцова каже: час, коли в бібліотеках розмовляли пошепки, давно минув, і про це важливо розказати дітям. Важливо відірвати дітей від планшета і довести, що бібліотека – це круто, оскільки тут відбуваються цікаві тренінги у формі гри, а також веселі вправи.

"Нам здається, що читання може бути веселим і цікавим, якщо подавати його в ігровій формі, саме тому ми розробили практикум, який допомагає бібліотекарям швидше, веселіше, жвавіше вчити дітей читання, а з іншого боку ми збираємо кошти на нові книжки", - розповіла директорка фундації.

Партнер видавництва #Книголав Світлана Павелецька запевняє, що знає, як зробити так, щоб маленький читач сам хотів прийти до бібліотеки і взяти до рук книжку.

"У нас дуже багато крутих книжок для дітей, по-перше, це наша серія "Маленькі дослідники": це коли дитина може гортати книжку і дізнаватися про своє тіло. Скоро в нас вийдуть динозаври, комахи і так далі", - зазначила вона.

Зібрати необхідну суму на 100 тисяч нових книжок для 500 сільських бібліотек здається малоймовірним, утім допомогти реалізувати цей проект може кожен охочий. Щоб взяти участь в акції, потрібно мінімум зусиль. Наприклад, можна придбати  наліпку в будь-якому відділенні "Нової пошти" за 5 гривень. Можливість придбати наліпку і долучитись до популяризації читання серед найменших буде ще до Нового року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація