"Історія Гітлера завершується 1945-м, передайте куму". Жадан відповів на коментар Медведчука

"Історія Гітлера завершується 1945-м, передайте куму". Жадан відповів на коментар Медведчука

Фото: УНІАН

Одіозний політик вирішив розкритикувати українське книговидання за "псевдопатріотичний угар".

Український письменник Сергій Жадан в передачі одного з українських телеканалів заявив, що українсько-російська війна поки що не дала "українських Ремарка та Гемінгвея". На цю репліку літератора вирішив відреагувати Віктор Медведчук - представник України в гуманітарній підгрупі на Мінських переговорах, відомий своїми родинними зв'язками із російським президентом Володимиром Путіним.

Політик вважає, що навіть якби такі письменники і з'явились, то були б відштовхнуті видавцями через їхній "псевдопатріотичний угар".

Своєю чергою Жадан відповів у Facebook, що не готовий сперечатися з Медведчуком щодо "природи гуманізму українського книговидавництва".

"... але щодо війни хотів би сказати таке: пане Медведчук, цілком можливо, що ця війна не дала (поки що) Україні свого Гемінгвея, але вона напевне дала Росії свого Гітлера. Можливо, в нього за вікном нині 1939-й, можливо, 1940, цілком можливо навіть, що він готується до свого 1941-го. Але річ у тім, що історія кожного Гітлера так чи інакше завершується 1945-им. Це вам будь-який Гемінгвей скаже. Так і передайте своєму куму", - написав він у соцмережі.

Нагадаємо, раніше спікер парламенту Андрій Парубій повідомив, що передав до Генеральної прокуратури всі матеріали, які "свідчать про причетність Медведчука до антиукраїнських дій на Донбасі". 

Повʼязані теми:

Наступна публікація