Книжка українського письменника потрапила до міжнародного каталогу International Board on Books for Young People

Книжка українського письменника потрапила до міжнародного каталогу International Board on Books for Young People

Фото: facebook.com/vivat.book.com.ua

Усього до списку потрапило 40 книжок авторів з різних країн світу, зокрема США, Великої Британії, Ірландії, Швеції, Канади та інших.

Книжка відомого українського письменника Марка Лівіна "Рікі та дороги" потрапила до престижного міжнародного каталогу IBBY (International Board on Books for Young People) видатних книжок для дітей з інвалідністю. Про це йдеться на сторінці видавництва Vivat у Facebook.  

Усього до списку потрапило 40 книжок авторів з різних країн світу, зокрема США, Великої Британії, Ірландії, Швеції, Канади та інших. З повним списком видань можна ознайомитися за посиланням.

"Рікі та дороги" вийшла друком 2017 року у видавництві Vivat. У повісті йдеться про чотирнадцятирічного хлопчика із синдромом Асперґера, який втікає до лісу, щоб знайти себе, і зустрічає нового друга – рудого собаку із чорною лапкою, купою історій і специфічним почуттям гумору. 

Фото: facebook.com/vivat.book.com.ua

Крім того, книжка потрапила до коротких списків Всеукраїнського рейтингу "Книжка року 2017" в номінації "підліткова література".

International Board on Books for Young People заснована 1953 року. Це неприбуткова організація у Швейцарії, яку заснували Астрід Ліндгрен, Еріх Кестнер і Ліза Тецнер. Її мета – пропагувати книги для дітей. Вона складається із понад 70 національних секцій по всьому світу. 

Окремий напрямок діяльності компанії присвячений дослідженням у сфері літератури для дітей та юнацтва з інвалідністю. Наразі створено значну колекцію книжок. Кожні два роки організація визначає найцікавіші приклади такої літератури з усього світу та створює каталоги видатних книжок для дітей та юнацтва з інвалідністю.

Нагадаємо, за місяць вийде перша збірка творів Олега Сенцова українською мовою. 

Наступна публікація