Науковці знайшли найдавніший екземляр "Одіссеї" Гомера

Науковці знайшли найдавніший екземляр "Одіссеї" Гомера

Знахідку виявила група грецьких і німецьких археологів на місці Античної Олімпії.

Група вчених-археологів знайшла на острові Пелопоннес глиняну табличку з написами, яка після необхідної процедури підтвердження може стати найдавнішим екземпляром з уривком поеми Гомера "Одіссея".

Про це пише Reuters.

Знахідку у вигляді глиняної дошки виявила група грецьких і німецьких вчених на місці Античної Олімпії на острові Пелопоннес.

Знахідка містить 13 строф з 14-ї пісні, у якій головний герой, Одіссей, звертається до свого незмінного друга Евмея. За попередніми оцінками, знахідка належить до римської епохи, ймовірно, ІІІ століття нашої ери. Дату пізніше доведеться все ж підтвердити.

Поема "Одіссея" авторства давньогрецького поета Гомера розповідає історію про Одіссея, царя Ітаки, який десять років блукав, намагаючись повернутися додому після падіння Трої. Твір став другою великою поемою Гомера після "Іліади". Вчені датують її написання близько 675-725 до нової ери.

Турецький Ізмір - тут жили амазонки та саме тут народився давньогрецький поет Гомер

Турецький Ізмір - тут жили амазонки та саме тут народився давньогрецький поет Гомер

Нагадаємо, що раніше вчені виявили найдавніші фігурні татуювання у світі. Вони виявлені у двох єгипетських мумій, які перебувають у Британському музеї. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація