Назвали лауреата Гонкурівської премії 2019

Назвали лауреата Гонкурівської премії 2019

Фото: france3-regions.francetvinfo.fr

Це найпрестижніша літературна нагорода Франції.

Сьогодні, 4 листопада 2019 року в Парижі оголосили лауреата Гонкурівської премії, повідомляє france24.com.

Переможцем став 69-річний письменник Жан-Поль Дюбуа за роман "Не всі живуть на цьому світі однаково"(Tous les hommes і habitent pas le monde de la même façon, видавництво l'olivier).

Жан-Поль Дюбуа — популярний у Франції автор романів, у минулому журналіст. "Якщо б романи Жан-Поля Дюбуа перекладали англійською, у нього був би у Франції статус, порівнянний з Джоном Ірвінгом або Вільямом Бойдом", — сказав голова Гонкурівської академії Бернар Піво.

Фото: www.delo.si

Книжку Дюбуа назвали "гостроцікавим і ностальгічним романом про втрачене щастя". У ньому він розповідає історію людини на ім'я Пол Гансен, який відбуває термін у канадській в'язниці.

"Пол Гансен — добрий, м'який і доброзичливий чоловік. Наприкінці роману читач зрозуміє, як такий чоловік опинився у в'язниці. На поверхню спливають спогади про зниклого щастя. Жан-Поль Дюбуа розповідає історію зникаючого світу, на зміну якому приходить новий світ, де переважають несправедливість і зневага", — йдеться у повідомленні.

Гонкурівська премія вручається щорічно від 1903 року. Згідно зі статутом, вона може присуджуватися автору тільки один раз в житті. Єдиним письменником, що отримав Гонкурівську премію двічі, був Ромен Гарі. Другий раз він став лауреатом премії за роман "Все життя попереду", опублікований під псевдонімом Еміль Ажар.

2018 року лауреатом Гонкурівської премії став письменник Ніколя Матьє з романом "Діти після них".

Нагадаємо, роман "Дівчина, Жінка, Інше" лауреатки Букерівської премії Бернардін Еварісто б'є рекорди продажів. 

Наступна публікація