Ніжний будильник: за допомогою вірша Жадана волонтери збиратимуть гроші для бійців АТО

Ніжний будильник: за допомогою вірша Жадана волонтери збиратимуть гроші для бійців АТО

Фото: УНІАН

Пісню на слова поета записали гурт "Лінія Маннергейма" і Саша Кольцова.

Для мобільних телефонів з'явився безкоштовний мобільний додаток Wake App in Peace, який допомагатиме волонтерам фонду "Повернись живим" збирати гроші для допомоги українським військовим. Рингтоном благодійного будильника стала пісня "Колискова", слова до якої написав Сергій Жадан, а виконали гурт "Лінія Маннергейма" і Саша Кольцова.

Його можна завантажити як у Google Play, так і App Store.

Ідея полягає в тому, що кожен користувач додатка має визначити, яку суму коштів буде списано з його рахунку за кожну "зайву" хвилину сну.

"Кошти списуватимуться з банківської картки, яку можна прив'язати до додатка. Зашифровані дані картки будуть надійно захищені технологіями Visa та Mastercard згідно з найсуворішим сертифікатом безпеки PCI DSS Level 1", – зазначають розробники.

За словами автора "Колискової" Сергія Жадана, специфіка проекту полягала в тому, що музикантам потрібно було створити "антибудильникову" пісню, яка б не будила, а заколисувала.

"Логіка проста: чим більше людина спатиме, тим більше допомоги отримає військо. Ми звернулися до Саші Кольцової, запросили у проект, вона погодилась, і ми записали пісню. Саша і Олег Каданов із "Лінії Маннергейма" розклали її на два голоси. Записали пісню у Харкові", – розповів поет.

"Я рада, що мій голос допоможе захистити життя та здоров'я наших військових. Так сталось, що волонтери вже не перший рік беруть на себе найактуальніші потреби армійців, захищаючи їх не лише від уражень, а й від наслідків корупції та крадіжок у самій армії. Допомагаючи фонду "Повернись живим", я впевнена, що зібрані кошти будуть витрачені за призначенням", – каже Саша Кольцова.

Раніше повідомлялося, що фонд Жадана музикою підтримав сім'ї загиблих у АТО.

Повʼязані теми:

Наступна публікація