П'ять найкращих книжок літа, які варто прочитати у відпустці

П'ять найкращих книжок літа, які варто прочитати у відпустці

Фото: unsplash.com

Пропонуємо вашій увазі топ-5 книжок цього літа.

На літературному ринку безліч цікавих новинок, серед яких легкі романтичні історії, захоплюючі подорожі, романи з інтригуючими таємницями,  детективи із заплутаним сюжетом та космічні подорожі.

"Добрі новини з Аральського моря" Ірени Карпи (видавництво #книголав)

"Французька мрія" вабить стилем і романтикою, ароматом випічки і смаком вишуканого вина. Здавалося б, Париж — ідеальне місце для втечі, де легко все почати заново. Та паризькі вулички розкривають секрети лише "своїм", а від минулого не втечеш, поки воно живе в пам’яті.

Новий роман Ірени Карпи — це історії чотирьох українських жінок у Франції, про справжні почуття, дружбу й підтримку, вміння насолоджуватися життям, любити себе і своє місто.  Кожна з них шукає щось своє: юна красуня Богдана – пригод і розваг, досвідчена й виважена Рита — свободи й сімейного затишку, колишня рок-музикантка Хлоя прагне спокою, а енергійна "феменка" Маша — самореалізації та слави. 

Фото: knigolove.com.ua

"Мовчазна пацієнтка" Алекса Майклідіса (видавництво Vivat)

Життя Алісії Беренсон ідеальне. Успішна художниця та щаслива дружина, вона мешкає у великому будинку в найкращому районі Лондона.

Аж поки одного вечора не всаджує п’ять куль в обличчя свого чоловіка.Жодного пояснення, жодного виправдання — протягом наступних шести років Алісія не вимовить ані слова. Психотерапевт Тео Фабер переконаний,що зможе розкрити таємницю злочину й вилікувати Алісію. Та причини її мовчання заховані куди глибше, ніж він гадав. І якщо вона заговорить — чи захоче лікар почути правду.

Фото: vivat-book.com.ua

"Мадам Пилінська і таємниця Шопена" Еріка-Емманюеля Шмітта ("Видавництво Анетти Антоненко")

Автобіографічна книжка сучасного бельгійсько-французького письменника Еріка-Емманюеля Шмітта. У цій історії у ролі головного героя автор шукає розгадку генія Шопена та музики. Верленівський маніфест "Найперше — музика у слові!"набуває нового значення завдяки багаторічній школі гри на фортепіано та появі у житті автора ексцентричної жінки. Вона допомагає йому зрозуміти не лише музичне мистецтво, але нове мистецтво жити й творити-писати себе і світи.

Фото: facebook.com/anetta.publishers/

Молодий філософ у пошуках правдивого і справжнього в музиці потрапляє у великий світ літератури, десятиліттями відточує свій талант, аби осягнути словами те, для чого слів ще не існує.

 

"Франческа. Володарка офіцерського жетона" Доржа Бату ("Видавництво Старого Лева")

Нові історії пригод Франчески про дружбу, любов, толерантність, бійки, афери, спецоперації і навіть смерть.  Улюблені герої стають героями власної бондіани, разом рятують світ й одне одного. Космічні робочі будні героїв наповнені кумедними й незвичайними історіями та халепами, у які найчастіше потрапляє саме сицилійка Франческа. 

Фото: starylev.com.ua

 

"Вдалині" Ернана Діаза (видавництво "Фабула")

Дебютний роман Ернана Діаза — зворушлива й глибока оповідь про самоту, інакшість та пошуки рідної душі. Її головний герой, Гокан, юний іммігрант зі Швеції, опиняється в Каліфорнії й вирушає у подорож із наміром пішки перетнути континент, щоб знайти свого випадково загубленого брата.

Фото: fabulabook.com

Автор кидає виклик традиціям жанру вестерну та історичного роману, пропонуючи пронизливий погляд на стереотипи і легенди, якими повниться американське минуле, й змальовуючи портрет крайньої чужинності.

Нагадаємо, відомий бізнесмен та засновник компанії Microsoft Білл Гейтс у своєму блозі порадив п’ять книжок для читання під час літньої відпустки. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація