Роман Віктора Гюго "Собор Паризької Богоматері" потрапив у топ-10 популярних товарів Amazon

Роман Віктора Гюго "Собор Паризької Богоматері" потрапив у топ-10 популярних товарів Amazon

Фото: unsplash.com

Перший історичний роман французькою мовою опублікований 1831 року.

На французькому Amazon роман Віктора Гюго "Собор Паризької Богоматері" увійшов до топ-10 товарів, які найбільше замовляли користувачі, після пожежі, яка нещодавно сталася у храмі. Про це повідомляє euronews.com.

Кишенькова версія видання зайняла третю сходинку серед лідерів. Всього в топ-100 сайта з’явилося чотири різних видання цього тексту. Фотокниги і путівники, що розповідають про історію Нотр-Дама де Парі, також потрапили у рейтинг.

"Собор Паризької Богоматері" (Notre-Dame de Paris) — перший роман Віктора Гюго і перший історичний роман французькою мовою, опублікований 1831 року.

У романі письменник описав пожежу. В одній зі сцен Квазімодо запалює вогонь в соборі, щоб вчинити диверсію: "Всі спрямували погляди на верх собору. Очі волоцюг побачили надзвичайне видовище. На найвищій галереї, над центральною розеткою, між двох дзвіниць, піднімалося яскраве полум’я, оточене вихорами іскор, – величезна, безладне, люте полум’я, шматки якого часом розносив вітер. під цим вогнем, під темною балюстрадою з палаючими трилисниками, дві водостічні труби, немов пащі чудовиськ, вивергали пекучий дощ, сріблясті струмені якого виблискували на темній нижній частині фасаду. Ближче до землі обидва потоки рідкого свинцю розбризкувались, як вода, що ллється з лійки. А над полум’ям величезні вежі, у яких одна сторона була багряна, а інша – абсолютно чорна, здавалося, вони стали ще вищими й досягали безмірної величини своїх тіней, які тягнулися до самого неба".

Нагадаємо, у травні вийде друком перша збірка творів Олега Сенцова "Жизня" українською мовою.

Собор Паризької Богоматері відновлять удвічі швидше - Макрон

Собор Паризької Богоматері відновлять удвічі швидше - Макрон

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація