Українською вийшла збірка відомої бразильської письменниці Кларісе Ліспектор

Українською вийшла збірка відомої бразильської письменниці Кларісе Ліспектор

Фото: lithub.com

Збірка входить до ексклюзивної колекції вибраної есеїстики Writers on Writing.

В українському перекладі вийшла збірка "Записки для молоді. Про написане і пережите" Кларісе Ліспектор, бразильської письменниці українського походження. Про це йдеться на сторінці "Видавництво Анетти Антоненко" у Facebook. 

Це збірка роздумів про процес написання, літературний шлях та творчысть Кларісе Ліспектор. Крім цього, для читачів це посібник, хто хоче писати і стати письменником.

Фото: anetta-publishers.com

Кларісе Ліспектор - бразильська письменниця українсько-єврейського походження. Справжнє ім'я авторки — Хая. Народилася 1920 року в єврейській родині на Вінниччині. Через жорстокі єврейські погроми та війну сім'я майбутньої письменниці емігрувала до Бразилії. 

Вийшла заміж за бразильського дипломата, тому понад десять років жила в Європі та Сполучених Штатах. 1959 року розлучилася з чоловіком і назавжди повернулася до Ріо-де-Жанейро.

Авторка численних новел та оповідань. Перший роман "Поряд з диким серцем" опублікувала в 19 років. Всього у творчому доробку письменниці вісім романів, вісім збірок оповідань, літературознавчі статті, переклади.

Нагадаємо, вперше українською вийде збірка публічних лекцій "Сім вечорів" Хорхе Луїса Борхеса. 

Британська бібліотека розшукує стажера з України для роботи з архівами

Британська бібліотека розшукує стажера з України для роботи з архівами

Повʼязані теми:

Наступна публікація