Що читає президент. Порошенко склав свій рейтинг книжок 2017 року

Що читає президент. Порошенко склав свій рейтинг книжок 2017 року

Фото: Сайт президента України

До президентського топу увійшли 6 книжок.

Президент України Петро Порошенко назвав свій топ книжок, які 2017-го року йому сподобалися найбільше.

“Через напружений робочий графік, часу на читання залишається дуже мало. Проте серед придбаних на Книжковому Арсеналі новинок є книжки, які мені особливо запам’ятались. Рекомендую до прочитання”, – написав Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

До президентського топу увійшли: «Мустафа Джемілєв. Незламний» Севгіль Мусаєвої та Аліма Алієва, «Любомир Гузар. Хочу бути людиною» Катерини Щоткіної, «Війна з Росією» Річард Ширрефф (переклад Лариса Лебеденко, Раїса Ладохіна), «Цивілізація. Як Захід став успішним» Ніла Ферґюсона, «Шевченко від А до Я» Леоніда Ушкалова та «Decommunized: Ukrainian Soviet Mosaics» Євгена Нікіфорова, Лізавети Герман та Ольги Балашової.

Про книжку «Мустафа Джемілєв. Незламний» Порошенко зазначив, що це не біографія в класичному розумінні: “Крізь призму життя лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва показано долю кримських татар і боротьбу нації за вільне життя, а також сьогодення і проблеми, з якими стикаються кримські татари після анексії Криму”.

За словами президента, книжка «Війна з Росією» Річарда Ширреффа розвіює міф про те, що Захід намагається домовитися з Росією, не враховуючи інтересів України. Та наочно показує, до чого слід бути готовими у відносинах з Росією.

«Цивілізація. Як Захід став успішним» – масштабне історико-економічне дослідження про те, як Європі вдалось стати центром світової цивілізації, написав Порошенко.

У книжці «Шевченко від А до Я» президенту України дуже імпонує мистецький погляд на Шевченка передусім як людину, не лише митця.

“Це світлі та життєствердні замальовки про великого українця, сповнені світла, радості, віри й надії. Ця книжка підтверджує, що наша спадщина таїть у собі величезні скарби і варта того, щоб до неї повертатись”, – зазначив Порошенко.

Ще одне мистецьке видання, яке президент рекомендує хоча б переглянути, – «Decommunized: Ukrainian Soviet Mosaics». У книжці, за словами Порошенка, зібрані фото монументальних мозаїк, які стали артефактами радянських часів. Важливе свідчення епохи, яка відходить у небуття.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко назвав свій топ-7 пісень українських виконавців, які 2017-го йому сподобалися найбільше.

Повʼязані теми:

Наступна публікація