"Шевченко: перший самурай": у Києві розпочалися знімання пригодницького вестерну

"Шевченко: перший самурай": у Києві розпочалися знімання пригодницького вестерну

Фото: facebook.com/volodymyrgroysman/

Загальний бюджет стрічки - 24,5 млн грн, з них 19,6 млн грн виділив Уряд.

У Києві розпочалися знімання пригодницького вестерну "Шевченко: перший самурай" з елементами фантастики, повідомляє "Урядовий портал".

Проєкт Романа Перфільєва "Шевченко: перший самурай" торік став переможцем конкурсу патріотичного кіно, який організувало Держкіно.  

Фото: facebook.com/volodymyrgroysman/

Декілька років тому Уряд запровадив ініціативу підтримки розвитку українського кіно. Завдяки цій ініціативі в Україні знімається все більше якісних фільмів. Про це сказав прем’єрміністр Володимир Гройсман під час відвідання зйомок пригодницького фільму "Шевченко: перший самурай".

Уявіть Тараса Шевченка учнем самураїв. Він володіє східними єдиноборствами - такий собі супергерой середини 19...

Опубликовано Volodymyr Groysman Вторник, 16 июля 2019 г.

 

"В Україні розвивається ціла індустрія кіновиробництва. З’являється велика когорта талановитих акторів, режисерів, монтажерів, сценаристів. Ми йдемо шляхом створення якісних конкурентних умов. Вже відзняті 76 українських фільми, 72 - у роботі. Головне, що українці починають ходити до кінотеатрів на українське кіно, яке демонструє високу якість", - сказав Володимир Гройсман.

Він зауважив, що Уряд підготував пропозиції щодо удосконалення українських законів для більшої підтримки кіноіндустрії.

"Ми зробимо все, щоб ці закони були ухвалені. Тоді в нас зніматимуть кіно не тільки українські митці, а й відомі світові компанії. Головне, ми знаємо, як це зробити", - наголосив Глава Уряду.

Фільм знімає компанія Kristi Films, продюсером виступає – Юрій Мінзянов, який також працював з проєктом фільму "Припутні".

Тараса Шевченка зіграє Роман Луцький, знайомий глядачам за "Сторожовою заставою" та фільмом "Брати. Остання сповідь". Знімання сподіваються завершити наприкінці 2019 року.

Нагадаємо, у мережі з’явився тизер до фільму "Віддана" за романом Софії Андрухович "Фелікс Австрія". 

Зірка французького кіно Катрін Деньов прилетіла до України

Зірка французького кіно Катрін Деньов прилетіла до України

 

Наступна публікація