Трилер про війну з Росією та історичний комікс. Що купив Порошенко на "Книжковому Арсеналі"

Трилер про війну з Росією та історичний комікс. Що купив Порошенко на "Книжковому Арсеналі"

Фото: Сайт президента України

Переважно він цікавився виданнями з історії України, але й придбав велику кількість художньої літератури, розповіли в його прес-службі.

У Києві завершився VII Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал", що був присвячений темі сміху та його ролі в часі криз. Крім відвідування численних лекцій й презентацій, на ньому, звісно, можна було придбати цьогорічні новинки - більше 150 видавництв були представлені у кількох залах. 

Як у будні, так і у вихідні, до кас вибудовувалися черги, а серед гостей можна було побачити багатьох відомих людей. Напевно, візит президента України Петра Порошенка та першої леді Марини Порошенко, викликав серед інших відвідувачів найбільше цікавості: 21 травня охочих зробити "селфі" з главою держави було чимало.

Та "ТСН. Книжки" цікавить найбільше, на які ж видання звернув свою увагу глава держави найперше й що саме придбав він під час фестивалю. На сайті глави держави оприлюднили список, і в ньому бачимо книжки з історії мистецтва, зокрема, такі: "Казимир Малевич. Київський період 1928-1930 рр.", "Каталог Чисте мистецтво", Decommunization Ukrainian Soviet Mosaics.

Decommunization Ukrainian Soviet Mosaics, вартість 1200 грн / Фото: Видавництво Основи
 

У прес-службі глави держави додали, що він придбав і багато дитячих книжок - від видавництва "А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га". Також серед його покупок - український комікс у жанрі альтернативної історії "Воля. The will".

Воля. The will, 190 грн / Фото: ugar.com.ua

Крім того, самі видавці розповіли, що вподобав Порошенко на їхніх стендах. Зокрема, в "КМ-Букс" він обрав трилер "Війна з Росією" генерала НАТО Річарда Ширреффа. Роман має кілька сюжетних ліній і місць, де відбуваються події: це і Україна з кількома загарбаними територіями, і Латвія, на яку здійснено військовий напад, і Росія, президент якої розробляє завойовницькі плани зі своїми підлеглими, і штаб-квартира НАТО в Брюселі.

Війна з Росією Річарда Ширреффа, 199 грн / Фото: КМ-Букс

А от "Наш формат" зацікавив президента "Плутократами" Христі Фріланд - канадської письменниці українського походження. Крім того, віднедавна вона очолює Міністерство закордонних справ Канади. У своїй книжці вона пише про російських, мексиканських, індійських олігархів, показує гендерні відмінності між "жіночим" середнім класом і "чоловічою" елітою нагорі. Також не оминула увагою вона й українських багатіїв (вартість такої книжки 140 грн).

У "Видавництва Старого Лева" Порошенко купив арт-енциклопедію "Шевченко від А до Я" - абетку Леоніда Ушкалова, проілюстровану Анастасією Стефурак.

Видавництво Старого Лева, 180 грн

Судячи з повідомлення прес-служби глави держави, він придбав загалом чималу кількість художньої літератури, а також цілком очікувано цікавився виданнями про історію України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація