У Києві розпочалися знімання історичної біографічної драми "Інший Франко"

У Києві розпочалися знімання історичної біографічної драми "Інший Франко"

Фото: unsplash.com

Петро Франко - письменник, перекладач, засновник "Пласту", який започаткував авіацію в Галицькій армії.

У Києві розпочалися знімання історичної біографічної драми "Інший Франко" в якій йтиметься про молодшого сина письменника Івана Франка - Петра, особу з відомим бурхливим життям і таємничою смертю, повідомляє detector.media.

Режисером фільму є Ігор Висневський. Для нього це дебютна робота. 

Автори фільму розповідають, що під час написання сценарію багато спілкувалися з людьми, які знають історію родини. "Найбільшу допомогу нам надали онуки Петра Франка – це гілка Галущаків. Крім того, є родина Тихолозів, які опікуються будинком Франка у Львові – це великий сучасний музей, і вони також нам багато розповідали стосовно Петра", – розповідає режисер фільму. 

90-хвилинний фільм "Інший Франко" знімається на замовлення Міністерства культури України. 

Фото: detector.media

Виробництвом опікується компанія Ganzafilm, що минулого року випустила пригодницьку комедію "Шляхетні волоцюги" Олександра Березаня та готує до виходу містичну драму "Морена" Сергія Альошечкіна. Після Києва зйомки фільму "Інший Франко" відбудуться у Львові.

Головну роль у стрічці виконає В’ячеслав Довженко, відомий насамперед завдяки ролі Серпня у фільмі Ахтема Сеітаблаєва "Кіборги". Ахтем Сеітаблаєв зіграє друга Петра. Дружину Петра буде грати Надія Левченко.

Фото: detector.media

Доньку Петра Франка на екрані втілить Ірина Кудашова (відома з серіалу "Школа"), для якої ця роль стане першою у великому кіно. 

Прокат фільму заплановано на другу половину 2020 року. 

Нагадаємо, на початку 2020 року у широкий прокат вийде стрічка під назвою "Віддана", що є екранізацією роману Софії Андрухович. 

Ірина Кудашова про свої хобі та хвилюючі моменти під час зйомок серіалу "Школа" - Телесніданок

Ірина Кудашова про свої хобі та хвилюючі моменти під час зйомок серіалу "Школа" - Телесніданок

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація