У Нью-Йорку покажуть оригінал знаменитого роману "Ловець у житі" Джерома Селінджера

У Нью-Йорку покажуть оригінал знаменитого роману "Ловець у житі" Джерома Селінджера

Фото: bloomberg.com

Виставка присвячена 100-річчю з дня народження американського письменника на якій представлені особисті речі та світлини з сімейного архіву.

Від 18 жовтня 2019 року до 19 січня 2020 року в Нью-Йоркській публічній бібліотеці триватиме виставка, присвячена життю і творчості  Джерома Селінджера, повідомляє nbcnews.com.

Виставка організована бібліотекою спільно з вдовою письменника Колін і його сином Меттом. Син знаменитого літератора заявив, що в майбутньому він збирається випустити окремою книжкою невидані раніше роботи свого батька.

В експозиції зібрано фотографії письменника від дитячих знімків, навчання до служби в армії.

Фото: nbcnews.com

Крім того, буде виставлено машинописний оригінал культового роману Дж. Д. Селінджера "Ловець у житі" з оригінальними авторськими правками.

Також покажуть друкарську машинку, на якій Джером Селінджер писав "Ловець у житі", курильні трубки, окуляри, блокноти, шафу з його будинку, заповнену книжками з приватної колекції Селінджера.

Фото: nbcnews.com

Також виставлено лист Ернеста Гемінгвея Селінджеру, датований 1944 роком, в якому написано: "Ти хороший письменник, і я буду чекати все, що ти напишеш".

Роман "Ловець у житіі" опублікований 1951 року, який за короткий час став надзвичайно популярним. Всього в світі було продано понад 55 мільйонів примірників роману на 30 мовах. 

Письменник припинив друкуватися 1965 року.  Селінджер помер 2010-го у віці 91 року.

Нагадаємо, всесвітньо відомий роман Джерома Селінджера "Ловець у житі" вперше вийде в електронному форматі

Повʼязані теми:

Наступна публікація