Українською вийде роман "Неприкрита природа" Еррі де Луки

Українською вийде роман "Неприкрита природа" Еррі де Луки

Фото: www.corrieredicomo.it

Його романи перекладено 30 мовами. 2016 року переможець The European Book Prize.

В українському перекладі вийде філософський роман "Неприкрита природа" італійського письменника Еррі де Луки. Про це йдеться на офіційному сайті "Видавництво Анетти Антоненко". 

За сюжетом одному майстрові на всі руки доручають делікатну реставрацію статуї розп’яття. Вона приховує безліч таємниць, дізнатися про які можна тільки доторкнувшись до неї, понад те, для виконання цієї незвичайної роботи потрібно оголити не лише тіло, а й душу. 

Мистецтво та релігія у книжці "Неприкрита природа" перетворюються на основні рушії, що допомагають краще зрозуміти людські стосунки, недосяжне кохання й творчу одержимість.Це особливий погляд на сенс людського життя, історію й мистецтво, релігію й символи віри. Водночас це подорож до паралельного виміру, з іншими культурами й традиціями, й необхідністю важкого, але необхідного вибору, що веде до нового пізнання і розуміння світу.

Письменник пише про вразливість та любов у її найрізноманітніших іпостасях: "Існують книжки, що змушують нас пережити кохання значно сильніше, аніж у реальному житті, або мужність, значно відчайдушнішу, аніж пережиту насправді у минулому. У цьому, напевно, і полягає сила мистецтва: виходити за межі власного досвіду, надавати тілу, нервам, крові такого впливу, який інакше був би для них недосяжним".

Еррі де Лука - сучасний італійський письменник, публіцист, поет, перекладач. Автор 70 творів: вірші, публіцистичні твори, романи, повісті, п’єси. 

Народився у Неаполі 20 травня 1950 року. Перш ніж стати письменником, працював різноробом на заводі, в аеропорту, на будівництві, водієм вантажних автомобілів, каменярем і мулярем, добровольцем в Африці, водієм гуманітарних конвоїв під час війни в Югославії. Чимало років потому самотужки вивчив суахілі, ідиш та давньоєврейську, перекладав італійською й підготував коментарі до книжки Старого Заповіту ("Книжка Екклезіястова, або Проповідника, книжка пророка Йони, книжка Рут), писав сценарії й зіграв кілька ролей у кіно, був членом журі на Каннському кінофестивалі 2003 року.

Почав писати у 20-річному віці, його перша автобіографічна книжка "Не тут, не зараз" (Non ora, non qui) з’явилася друком 1989 року, коли авторові виповнилося сорок років. Еррі де Луку добре знають  альпіністи-професіонали та аматори спортивного скелелазіння. 

2002 року він став першим чоловіком літнього віку (50 років+), якому вдалося підкорити скелю з високим рівнем складності (8b+): Грота-дель-Ареаута-ді-Суперлонга. 2005 року він здійснив експедицію у Гімалаї разом з подругою Нівес Мерой, про яку згодом написав книгу "Слідами Нівес" (Sulla traccia di Nives).

Нагадаємо, українською вийде роман "Інститут" Стівена Кінга. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація