Українською вийде роман "Нікольскі" відомого сучасного канадського письменника Ніколя Дікнера

Українською вийде роман "Нікольскі" відомого сучасного канадського письменника Ніколя Дікнера

Фото: montrealgazette.com

Французькою роман видано 2005 року.

Українською вийде роман "Нікольскі"  відомого сучасного канадського письменника Ніколя Дікнера ("Видавництва Анетти Антоненко"). Про це йдеться на сторінці видавництва у Facebook. 

За сюжетом події відбуваються 1989 року. 

Ноа, Джойс та оповідач, які незабаром святкуватимуть свої двадцятиліття, залишають рідні місця, щоб розпочати тривалу і захопливу подорож до мегаполіса. В Монреалі вони намагаються налагодити свої життя, незважаючи на помилки молодості, протиріччя кохання та їхніх генеалогічних дерев. Вони думають, що самотні; однак їх траєкторії несподівано перетинаються, створюючи дивну симетрію в їхньому житті. 

Ніколя Дікнер полюбляє експерименти: змішувати оповідь та яскраві образи з ретельністю, що іноді межує з одержимістю звихнутого на екзотичних назвах зоолога. У "Нікольскі" він із лукавим задоволенням поєднує в одній історії археологів, які досліджують відходи, флібустьєрів усіх мастей, морських зміїв, тунців, жертв землетрусу, букініста, неграмотного водолаза, незліченну кількість поштових відділень та загадкову книгу без обкладинки. 

Бурхлива оповідь, в якій п'ють багато чаю і дешевого рому.

Фото: anetta-publishers.com

Роман "Нікольскі" відзначено премією книготорговців Квебека, літературною премією колегіантів і премією імені Анни Ебер. Роман перекладено багатьма мовами. 

2009 року опубліковано другий роман "Тармак".  Роман "Шість ступенів свободи" відзначено премією літературною премією генерал-губернатора Канади.

2014 року спільно з Домінік Фортьє він написав роман "Революція".

Нагадаємо, в українському перекладі вийде роман "Із синтезу" канадської письменниці Кароліни Жорж. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація