"Как жили на Руси". В Україні заборонили російську дитячу книжку

"Как жили на Руси". В Україні заборонили російську дитячу книжку

Фото: frankensstein.livejournal.com

Планували ввезти тираж в кількості 10 тисяч примірників.

Державний комітет телебачення і радіомовлення України відмовив у дозволі на ввезення в країну 10 тис. примірників книг Олени Качур "Как жили на Руси" через пропаганду держави-агресора.

"Наказ про відмову виданий на підставі негативного висновку експертної ради Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції по віднесенню її до такої, яка не дозволена до поширення на території України", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Рішення ухвалено у зв'язку з тим, що в цьому виданні, розрахованому на дитячу читацьку аудиторію, присутні ознаки пропаганди держави-агресора та фальсифікації історії Київської Русі й невизнання Української держави.

Наразі в переліку 46 заборонених видань.

Відповідно до Закону України "Про видавничу справу" видавнича продукція, що містить матеріали, зміст яких спрямований на порушення суверенітету і територіальної цілісності України, не може бути дозволена до поширення на території України.

Раніше, на сході України запрацювала система блокування телерадіомовлення з РФ та окупованої території система інформаційної протидії, яка блокує аналогове та цифрове телерадіомовлення  з російської території та з окупованої частини України. Про це повідомив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олександр Турчинов. За його словами, прилади не перешкоджають українському телерадіосигналу, а система розроблена національними виробниками і встановлена вздовж усієї лінії розмежування. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація