В Україні започаткували новий книжковий проєкт Book Pitch

В Україні започаткували новий книжковий проєкт Book Pitch

Фото: vseosvita.ua

Для участі у проєкті допускаються літературні художні твори, опубліковані у 2018-2020 роках, накладом не менше 1000 примірників, які мають потенціал для екранізації (художній ігровий фільм).

Одеський міжнародний кінофестиваль спільно з Міжнародним фестивалем "Книжковий Арсенал" започатковують спільний проєкт Book Pitch.

Мета книжкового пітчингу – знайти сучасні українські книжки, що мають потенціал для подальших екранізацій як художні ігрові фільми. 

Заявки на участь можна подати від 27 лютого до 31 березня. Після опрацювання селекційною комісією, до якої увійдуть кінокритики, продюсери, режисери, сценаристи та літературні критики, буде обрано до 15 творів-фіналістів. Їхні автори будуть запрошені до участі в пітчингу під час "Книжкового Арсеналу" в Києві (20-24 травня).

На ньому експерти відберуть п'ятьох переможців, чиї твори будуть представлені в Одесі на Film Industry Office Одеського міжнародного кінофестивалю. П'ять найкращих творів першого етапу Book Pitch будуть представлені українським та міжнародним інвесторам кіноіндустрії для потенційної екранізації.

"Книжковий Арсенал" перш за все цінний своєю міждисциплінарністю, адже в цьому його особливість. Саме тому нам цікаві такі колаборації з організаціями та ініціативами, що виходять за межі суто літературного кола. Сподіваємося, що цей пітчинговий проєкт пожвавить літературну спільноту та сприятиме популяризації творів сучасних українських авторів, а учасники отримають новий цікавий досвід та фахову експертизу своїх ідей", — зазначила координаторка "Книжкового Арсеналу" Юлія Козловець.

"Синергія літератури і кіно — важлива складова культурної парадигми країни, — зазначає генеральна продюсерка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич. — Проєкт Book Pitch спрямований не просто на пошук сучасних книг, які потенційно можуть бути втілені на широкому екрані. Це можливість для письменників донести свої твори до представників української та міжнародної кіноіндустрії, які завжди в пошуку нових ідей та якісних сценаріїв. Упевнена, що така співпраця стане важливим кроком для інтегрування сучасної української літератури у вітчизняний та міжнародний кінематограф", — йдеться у повідомленні. 

Детальна інформація за посиланням

Нагадаємо, 12 березня 2020 року у прокат вийде стрічки "Толока" Михайла Іллєнка. 

Щорічну Шевченківську премію вручили в Оперному театрі Києва

Щорічну Шевченківську премію вручили в Оперному театрі Києва

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація