Відома українська письменниця Гаська Шиян порадила найцікавішу книжку

Відома українська письменниця Гаська Шиян порадила найцікавішу книжку

Фото: pen.org.ua

Роман вийшов французькою мовою 1947 року. 

Відома українська письменниця Гаська Шиян порадила книжку для читання взимку. Про це йдеться на сторінці PEN Ukraine у Facebook.

"Хочу порадити книжку і фільм водночас, бо це той випадок, коли не знаєш, що краще, бо найкраще сприймається саме в поєднанні. Мова про "Шумовиння днів" – Бориса Віана перевидання перекладу Петра Таращука, вийшло у "Вавилонській Бібліотеці" у дуже приємному оформленні із зворушливою передмовою Федеріка Беґбеде. Фільм Мішеля Гондрі (2013) я дивилася декілька років тому і візуальний ряд, який залишився в пам'яті, зовсім не заважав читанню, а навпаки.

Мабуть, без фільму картинка була би геть інакша і, поза сумнівом, читаючи, я б навіть уявити не могла, як усю цю тонку метафоричність можна відзняти.

Щойно виявила, що було ще дві екранізації: Шарля Бельмона (1968) і Го Рідзю (2001) – тепер дуже хочу переглянути і їх!", – йдеться у повідомленні.

"Шумовиння днів" (або "Піна днів") — найвідоміший роман французького письменника Бориса Віана, що вийшов французькою мовою 1947 року. 

Нагадаємо, Гаська Шиян отримала літературну премію Європейського Союзу за роман "За спиною". 

Повʼязані теми:

Наступна публікація