Відомий англійський письменник Джон ле Карре отримав премію Улофа Пальме

Відомий англійський письменник Джон ле Карре отримав премію Улофа Пальме

Фото: theglobeandmail.com

Джон ле Карре вирішив передати кошти міжнародному гуманітарному фонду "Медицина без кордонів".

Відомий англійський письменник Джон ле Карре отримав премію Улофа Пальме у розмірі $100 тисяч, повідомляє theguardian.com.

88-річного письменника нагородили за вплив на суспільну свідомість та відстоювання гуманістичної позиції з питань індивідуальних свобод і фундаментальних проблем суспільства.

За словами організаторів премії, Ле Карре "звертає світову увагу до обговорення цинічних владних ігор великих держав, жадібності глобальних корпорацій, безвідповідального ставлення корумпованих політиків до нашого здоров’я та добробуту, зростання міжнародної злочинності, загострення ситуації на Близькому Сході" та назвали його кар’єру "значним внеском у необхідну боротьбу за свободу, демократію та соціальну справедливість".

Джон ле Карре (справжнє ім'я Девід Джон Мур Корнвел) — англійський письменник, автор шпигунських трилерів. У минулому працівник британської розвідки.

Найвідоміші детективи автора: "Нічний адміністратор", "У розшуку", "Наша гра", "Кравець Із Панами", "Відданій садівник", "Абсолютні друзі", "Пісня визнання", "Делікатна правда", "Спадщина шпигунів" тощо. 

Премія Улофа Пальме — щорічна премія за видатні досягнення в правозахисній діяльності. Заснована в пам'ять Улофа Пальме в лютому 1987 року.

Нагадаємо, у лютому українською вийде бестселер "Книжкові злодії" Андерса Ріделла. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація