Журналіст ТСН Андрій Цаплієнко у новому романі уявив, яким буде світ майбутнього без Росії

Журналіст ТСН Андрій Цаплієнко у новому романі уявив, яким буде світ майбутнього без Росії

Фото: ТСН

Для Андрія це вже п’ята книжка.

Спеціальний кореспондент Телевізійної Служби Новин каналу "1+1" Андрій Цаплієнко вже незабаром представить свій новий роман "Стіна", який став його дебютом у постапокаліптичному жанрі.

Для Андрія це вже п’ята книжка. Події роману "Стіна" відбуваються у далекому майбутньому. За сюжетом у 2054-го Росія розпадеться, а на її уламках з’явиться Дике Поле, яке від цивілізованого світу буде відділяти Стіна - величезна тисячокілометрова споруда з броньованого скла та надміцного бетону.  Саме Україна буде тримати рубіж від дикунів, що лишилися за кордоном. Героям роману доведеться розібратися у минулому, аби врятувати майбутнє. Автор впевнений: агресія породжує агресію, і розірвати це замкнене коло може лише кохання.

"Світ роману я би назвав токсичним. І в прямому сенсі, і в переносному. Мені треба було відтворити світ, отруєний залишками сучасних військових технологій, які потрапили в руки дикунів, спадкоємців сьогоднішніх північних агресорів, – розповідає про свою книгу Андрій Цаплієнко. – Але що більше я писав, тим більше і сам починав відчувати, як літературна реальність набуває якихось матеріальних рис. Мені снився металевий хімічний сморід Дикого Поля. Він мене переслідував. І, водночас, я нібито вловлював аромат майбутнього Києва. Захищеного Стіною міста. Знаєте, чим там пахне? Бузком і попкорном. Однієї ночі мені наснився навіть таємничий телефонний номер, який знайшов мій герой, шукаючи ключ до однієї з найбільших таємниць нашої історії. Але чи готові ви до несподіваних відкрить? Втім, не буду передчасно "спойлерити". Скажу тільки, що кохання, основна сюжетна лінія роману, виявляється, дуже болісна річ. Особливо у випадку, коли об’єктом жадання стає жінка, за якою тягнеться довгий слід нерозкритої таємниці".

Ентузіасти зі студії "TOK Agency"  вже відтворили 2054 рік з роману Андрія Цаплієнка у своєму художньому ролику. Постапокаліптичний світ без Росії знімальна група відтворила на військовому полігоні, у київських підземеллях, а також біля Чорнобильської зони. Людину із Дикого поля, що утворилося на уламках Російської імперії, зіграв український боєць-фронтовик Руслан Козур з позивним "Трамп", який від 2014-го року воює із східним агресором. Режисери Антон Потапов і Володимир Клюєв зізналися, що їм було цікаво піти на експеримент - зняти тизер до "Стіни" в стилістиці кіно. Також вони мріють згодом зняти повнометражний фільм за романом Андрія Цаплієнка.

Перший надрукований примірник роману "Стіна" Андрій Цаплієнко вже презентував бійцям з передової. А на от на полицях книжкових магазинів він з’явиться 24 травня. Книжка буде видана одразу двома мовами: українською від "Видавництва Старого Лева" та російською від "Брайт Букс". Також 31 травня о 18:00 в рамках "Книжкового Арсеналу" відбудеться презентація роману "Стіна", де усі охочі зможуть поспілкуватися з автором.

Нагадаємо, Андрій Цаплієнко – військовий кореспондент ТСН, сценарист, ведучий, заслужений журналіст України. Від 2001-го почав працювати у гарячих точках. Він робив репортажі під час конфліктів та безладів в Колумбії, Непалі, Іраку, Афганістані, Південній Осетії, Македонії, Кашмірі, Ліберії тощо. В серпні 2014 Андрій приєднався до команди "ТСН.Тиждень". Він щотижня їздить у відрядження на Схід України та мріє зняти матеріал про перемогу України. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація