Вцілілі після катастрофи колумбійського літака розповіли про останні хвилини перед трагедією

Вцілілі після катастрофи колумбійського літака розповіли про останні хвилини перед трагедією

Фото: Reuters

Шістьом людям вдалось врятуватись через дотримання правил безпеки.

Один з членів екіпажу, якого пощастило дістати живим із уламків розбитого колумбійського літака, розповів про останні хвилини на борту, перш ніж той почав втрачати висоту  і розбився. В результаті аварії загинули 77 людей, разом із журналістами та бразильскою футбольною командою "Шапекоенсе". Про це повідомляє Daily Mail.

За словами члена екіпажу Ервіна Тьюмері, перелякані пасажири одразу покинули свої місця і почали кричати. Він зазначає, що йому вдалось вижити через те, що він слідував правилам безпеки.

"Я поклав голову між ніг у формі ембріона, як і рекомендується робити під час аварії згідно із правилами безпеки", - сказав Тьюмері.

За словами іншої вцілілої, стюардеси Хімени Суарес, перед тим, як літак почав падати, на борту погасло світло. Через шок жінка крім цього нічого не пам'ятає.

Зазначається, що захисники команди "Шапекоенсе" Алан Русшел і Еліу Нето, а також воротар Джексон Фольман були знайдені живими після катастрофи. Чоловіки перебувають у лікарні інтенсивної терапії, стан їх оцінюється як стабільно тяжкий. Фольману ампутовано праву ногу.

Ще один вцілілий воротар команди Маркос Данило помер по дорозі в лікарню.

Припускають, що під час падіння йому здалось з літака почали скидати паливо, щоб воно не вибухнуло. Можливо, саме завдяки цьому деяким пасажирам вдалося вижити, адже під час удару авіалайнер не вибухнув.

Але дослідники після еспертизи зазначили, що двері літака не відкривались, і є підозри, що літак розбився саме через те, що в ньому закінчилось паливо.  

У зв'язку з втратою, весь футбольний світ виражає свої співчуття, починаючи від Ліонеля Мессі і закінчуючи Пеле.

Нагадаємо, раніше було публіковано запис останньої розмови пілота літака з командою "Шапекоенсе" на борту. Після оголошення про критичну ситуацію та інформації про відсутність палива, пілот благав диспетчерів про допомогу.

Футболісти Дніпра і Ворскли вшанували пам'ять загиблих у авіакатастрофі гравців Шапекоенсе

Футболісти Дніпра і Ворскли вшанували пам'ять загиблих у авіакатастрофі гравців Шапекоенсе

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація