Американський тютюновий гігант розробляє вакцину від коронавірусу

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Компанія проводить доклінічні дослідження.

Дочірня біотехнологічна компанія найбільшої тютюнової компанії British American Tobacco в США працює над створенням вакцини проти коронавірусу на основі швидкорослого тютюну.

Про це повідомили у пресслужбі компанії.

"Kentucky BioProcessing, дочірня компанія BAT в США, розробляє потенційну вакцину для COVID-19 і нині проходить доклінічні випробування. Якщо тестування пройде успішно, BAT сподівається, що за наявності відповідних партнерів і підтримки з боку урядових установ можна буде виробляти від 1 до 3 мільйонів доз вакцини на тиждень, починаючи від червня", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у розробці вакцини використовується запатентована технологія швидкорослих тютюнових рослин BAT, яка має кілька переваг, якщо порівнювати зі звичайною технологією виробництва вакцин.

Зокрема, на думку компанії, це буде потенційно безпечніше, бо рослини тютюну не можуть містити патогенні мікроорганізми, що викликають захворювання людини.

"Це швидше, тому що елементи вакцини накопичуються в рослинах тютюну набагато швидше - 6 тижнів у рослинах тютюну в порівнянні з кількома місяцями з використанням звичайних методів. Вакцинна композиція, яка розробляється, залишається стабільною за кімнатної температури, на відміну від звичайних вакцин, які часто потребують охолодження", - додали у компанії.

Окрім цього вказується, що така вакцина може забезпечити ефективну імунну відповідь в одній дозі

"Розробка вакцин - складна і комплексна робота, але ми вважаємо, що зробили значний прорив з нашою технологічною платформою для тютюнових рослин і готові працювати з урядами і всіма зацікавленими сторонами, щоб допомогти виграти війну проти COVID-19. Ми повністю згодні з закликом Організації Об'єднаних Націй до загальносоціального підходу до боротьби з глобальними проблемами", - заявив директор з наукових досліджень British American Tobacco, доктор Девід О'Рейлі.

Поширення коронавірусу у світі, інфографіка на 1 квітня
ТСН.ua

Нагадаємо, спалах нового коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву коронавірусній хворобі з Китаю - COVID-19. У самому Китаї її раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає - пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса. Перша вакцина від цього типу коронавірусу з'явиться не раніше, ніж через півтора року.

Схоже, джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передаватися і від людини до людини повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

В Україні 3 березня заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в Чернівцях зафіксували перший випадок інфікування COVID-19. Зараження виявили у чоловіка, який повернувся з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. У Чернівецькій області 16 березня лабораторно підтвердилися ще два випадки зараження новим коронавірусом і ця цифра продовжила зростання. Водночас перший хворий із Чернівців успішно вилікувався та був виписаний з лікарні

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Детальніше про те, що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

Залиште свій коментар

Вибір редакції