Корпорація Valve надала професійним кіберспортивним клубам новий варіант заробітку в Dota 2

Корпорація Valve надала професійним кіберспортивним клубам новий варіант заробітку в Dota 2

Дати The International 10, набори для підтримки команд і відмова від Battle Pass.

У ніч проти 12 травня компанія Valve оголосила нову дату чемпіонату TheInternational 10 із дисципліни Dota 2, а також опублікувала інформацію щодо важливих оновлень, які вплинуть на заробітки професійних кіберспортивних команд.

Зокрема, до найближчого чемпіонату не буде випущений новий Battle Pass, і фонд його не збільшиться понад зібрану в минулому році суму. Однак кіберспортивні клуби отримають іншу можливість заробітку завдяки продажу особливих наборів для підтримки команд. Детальніше – в статті.

The International 10

Чемпіонат The International 10 спочатку був призначений на серпень 2020 року і повинен був відбутися в Швеції. Завдяки продажу бойових перепусток у Dota 2 його призовий фонд був збільшений до рекордної суми – $ 40 018 195. Однак через пандемію подію перенесли.

У 2021 році The International 10 був призначений на 515 серпня. Від 5 до 8 серпня відбудеться групова стадія чемпіонату, а від 10 до 15 серпня – основний етап. Турнір проведуть у столиці Швеції Стокгольмі. Призовий фонд змагання залишиться незмінним.

Поки невідомо, чи будуть присутні на змаганні глядачі, представники Valve заявили, що для них у пріоритеті зробити турнір максимально безпечним.

Альтернатива Battle Pass

Замість звичної вже фанатам системи бойових перепусток, корпорація Valve планує планомірно надавати новий ігровий контент протягом всього року. На літо 2021 року заплановано два івенти замість одного. Перший почнеться в другій половині червня, а другий стартує після The International 10.

Як і було зазначено раніше, дохід від їхнього продажу не буде спрямований до призового фонду чемпіонату.

Набори для підтримки команд

У вкладці DPC сьогодні стали доступні набори для підтримки 17 команд, що беруть участь у другому сезоні змагання. Їхній вміст підготували представники кіберспортивних клубів, і 50% від вартості кожного набору дістанеться безпосередньо цим організаціям і їхнім гравцям.

Актуальний набір буде поширюватися лише до початку The International 10. У наступних сезонах DPC нові набори продаватимуть до старту відповідного Major-турніру.

Для кожного колективу передбачено три види наборів: бронзові, срібні та золоті. Перший тип наборів включає до себе логотип команди, другий – тематичні спреї та смайли, третій – лого клубу в HP-барі, брендовані екрани завантажування та спеціальні голосові фрази.

Набори від інших команд представники Valve планують додавати регулярно після затвердження їхніх заявок. Навіть ті клуби, які не зможуть надати високоякісний контент, будуть представлені в магазині, але зможуть продавати лише бронзові набори.

Серед доданих 17 наборів, шість належать командам, які беруть участь в ESL One Eastern Europe Season 2: Virtus.pro, Team Spirit, HellRaisers, Team Unique, Team Empire та NoTechies.

Повʼязані теми:

Наступна публікація