16-річний Влад Гутник з Черкащини потребує термінової пересадки серця

16-річний Влад Гутник з Черкащини потребує термінової пересадки серця

Юнак мріє пограти у футбол.

Хлопець народився із вродженою серцевою недостатністю і вже переніс три операції. Нині замість його органу працює кардіостимулятор. Резерви організму вичерпані, тож єдиний шанс на порятунок – трансплантація за кордоном.

У свої шістнадцять Влад не може ходити до школи, бігати та грати з однолітками в футбол. Через вроджену ваду серця хлопця з перших днів життя рятують медики в столичному інституті Амосова. Першу операцію вони зробили, коли Влад ще був немовлям. Донедавна роботу серця вдавалося підтримувати кардіостимулятором, допоки звичайна застуда ледь не забрала життя.

«Тиждень був в реанімації, мене откапували, після того, як захворів, почав набрякати. Підпухший був, важко було ходити», - розповідає юнак.

Та навіть зі стимулятором резерви організму вичерпані. Нині аби серце Влада не зупинилося йому доводиться вживати величезні дози ліків.

Часу на порятунок обмаль, кажуть медики. Без пересадки серця Влад не виживе, а рятівна трансплантація в Україні неможлива. Допомогти хлопцеві погодилися медики в Індії. Квитки ж на літак готова надати авіакомпанія МАУ згідно з угодою з телеканалом 1+1. Вартість операції 120 тисяч євро, така сума для сільської родини не під силу.

У перервах між процедурами хлопець читає молитви, а ще спілкується з друзями. Він намагається виглядати дорослим та увесь час заспокоює маму.

Нетривалі прогулянки на вулиці і знову ліжко. З кожним днем стан Влада погіршується, та сам хлопець не складає рук та вірить, вже скоро він зможе надягнути свої улюблені футбольні бутси.

Реквізити для допомоги:

ПриватБанк

№ картки 4149 4978 6040 5234

Отримувач: Гутник Олександр Вікторович 

Повʼязані теми:

Наступна публікація