5-річна Марічка отримала 80% опіків тіла і потребує допомоги

5-річна Марічка отримала 80% опіків тіла і потребує допомоги

Дитину тримають у медикаментозному сні

80% опіків тіла отримала п'ятирічна дитина на Закарпатті у селі Негровець. Дівчинка впала у каструлю з окропом, самотужки вона ніяк не могла вибратися. Фактично врятували її братик та сестричка, які побачили бідолашну і витягнули з каструлі. За життя дитини нині борються лікарі обласної дитячої реанімації.

Того дня 5- річна Марічка разом з братом та сестрою фотографувалися. Дівчинка, позуючи відступала назад. Так і сіла в посудину з окропом. В перші секунди намагалася вибратися самотужки, проте лише глибше занурювалась.

У дівчинки не обпечена лише голова. Все тіло - суцільна рана. 80 відсотків опіків. Марічку доправили у Міжгірську райлікарню. Щоб її прооперувати, викликали фахівців з області. Найбільш уражені ділянки вони закрили штучною шкірою. А щойно стан маленької пацієнтки стабілізували, перевезли в обласну реанімацію. І вже тут борються за її життя.

"Дитинка знаходиться на штучній вентиляції легенів. Через глибокі опіки у дитини розвинулась дихальна недостатність . Тому була така необхідність перевести її на штучну вентиляцію", - каже лікар-ординатор обласної дитячої клінічної лікарні Галина Томич.

Щоб маленький організм витримав неймовірний біль, дитину тримають у медикаментозному сні. Батьки цілодобово чергують у лікарні і радіють кожній миті, коли донька прокидається і щось до них промовляє.

Коли сталася біда батько був на заробітках , все покинув і повернувся. Мама залишила двох дітей і господарство на рідних та односельців.

Знайомі уже зібрали для родини шістдесят тисяч гривень. Проте цього вистачить лише на кілька днів у реанімації. Тож батьки просять усіх небайдужих допомогти врятувати їхню крихітку і полегшити її страждання.

Лікарі жодних прогнозів не дають. Кажуть лише, що дівчинці потрібні спеціалізовані умови для лікування, які є в Києві чи за кордоном. Проте зараз забрати дитину із Закарпаття не можна - переїзду вона не витримає .

Реквізити для допомоги:

ПриватБанк

Картка 5168755371001450

Щербан Юрій Іванович.

На Закарпатті п’ятирічна дитина впала в каструлю з окропом

На Закарпатті п’ятирічна дитина впала в каструлю з окропом

Повʼязані теми:

Наступна публікація