Батьки 11-місячного Даніїла просять небайдужих допомогти хлопчику чути

Батьки 11-місячного Даніїла просять небайдужих допомогти хлопчику чути

Батьки 11-місячного Даніїла просять небайдужих допомогти хлопчику чути

Для сільської родини дуже важко зібрати 30 тисяч доларів на імплант.

Допомоги небайдужих потребує 11-місячний Даніїл Калько з Кіровоградщини. Хлопчик від народження нічого не чує і, як наслідок, не говорить та відстає у розвитку від ровесників, передає ТСН.

Допомогти дитині може лише кохлеарна імплантація,  яка коштує від 30 тисяч доларів на одне вушко. Батьки дитини зібрали лише дві тисячі.  Медики ж кажуть, якщо операцію не зробити до 4-х років – дитина може взагалі не почати говорити.

Те, що малюк не чує, батьки зрозуміли коли йому було три місяці: він не реагував  на мамин голос, не лякався різких звуків, не прокидався хай би як шумно не було довкола. Остаточно діагноз встановили лише зараз.

"Підтверджений діагноз був у місті Києві в інституті отоларингології. Діагноз встановлений двостороння сенсорно-невральна глухота 4 ступеню. Наразі дитина оформлена на інвалідність, встановлений слуховий апарат і потребує кохлераної імлантації". – каже лікар-педіатр  Віра Готовська.

Операції зі вживленню імплантів для подолання глухоти в Україні  за державною програмою проводять безкоштовно. Однак  потребують її сотні маленьких пацієнтів, а  черга рухається дуже повільно. Чекати на операцію за державний кошт доведеться роками.

Між тим лікарі кажуть, що з часом ділянки мозку, які відповідають за слух та  мовлення атрофуються і чим далі, тим менше шансів на повноцінне життя.

Реквізити для допомоги:

Картка "Приватбанку": 5168 7426 0060 8834

Ірина Калько

Кореспондент ТСН Олена Шворак

Повʼязані теми:

Наступна публікація