Чотирирічний Ромчик з Волині потребує допомоги небайдужих

Чотирирічний Ромчик з Волині потребує допомоги небайдужих

Дитині готові допомогти медики з Китаю, проте родина не має грошей.

Родина з Волині благає допомогти чотирирічному Ромчику. У хлопчика - ушкодження кори головного мозку після двотижневої коми. Щоби покращити стан дитини, потрібні курси з реабілітації.

За Ромчика готові взятися медики з клініки у Китаї, але шість курсів коштують 72 тисячі доларів. Таких грошей родина не має, тож врятувати хлопчика просить усіх небайдужих.

Те, що дитина п’є з пляшечки, для мами вже диво. За чотири роки вона багато разів чула від медиків, що надії немає.

"Уже скільки його хоронили, скільки я з сином пройшла. Навіть не хотіли збирати кошти, бо дуже критична дитина", - розповідає мама Ольга Роїк.

В 11 місяців у Польщі Ромчик переніс складну операцію з пересадки печінки. І коли родина думала, що вже всі жахіття позаду, прийшла нова біда: у хлопчика на 10 хвилин зупинилося серце. Після цього він на два тижні впав у кому.

"Сказали, що відмер мозок, сказали, що ця дитина не буде жити. Ми поїхали до України, кажуть, змиріться", - згадує жінка.

Та попри невтішні прогнози медиків Ромчик вижив. Однак після коми втратив усі навички. У свої чотири роки він не може самостійно ні сидіти, ні їсти.

"Йому не ставлять не ДЦП, він не потрапляє під жодний діагноз, просто пишуть – пересаджений орган, післяопераційна хвороба", - зазначає мама Ромчика.

Щодва тижні родина їздить на реабілітацію до Львова, але цього недостатньо. Шанс поліпшити стан хлопчика дають медики з клініки в Китаї.

"Наскільки я знаю, там є їхня національна медицина, рефлексотерапія, їхні національні трави, зокрема вони використовують і медикаментозні засоби", - пояснює дитячий невролог Домінік Свинаренко.

Одразу після пересадки печінки дитині мали зашити м’язи живота. Операцію досі не зробили, бо стан хлопчика необхідно стабілізувати. Для цього, зокрема, і потрібно пройти реабілітацію. Китайська клініка вже в серпні чекає на Ромчика на перший курс реабілітації. Загалом їх треба пройти шість. Рахунок у 72 тисячі доларів родину приголомшив. У сім’ї працює лише тато – їздить на заробітки до Польщі. Удома ж доглядати за Ромчиком допомагає 8-річна донечка Софійка.

"Коли мама хоче відійти кудись, зварити їсти, то я маю посидіти, поглядіти його, якщо Рома плаче, то я маю його пожаліти. Візьму за ручку, поговорю і приголублю його", - розповідає дівчинка.

Родина вірить, що небайдужі люди знайдуться і допоможуть їм урятувати Ромчика.

 

Реквізити для допомоги:

5168 7573 9487 3857 - Роїк Ольга Юріївна, мама хлопчика

 

Кореспондент ТСН Тетяна Хомич

Повʼязані теми:

Наступна публікація