Діма перший рік боровся за життя, а тепер потребує тривалої реабілітації

Діма перший рік боровся за життя, а тепер потребує тривалої реабілітації

На хлопчика чекають у клініці Словаччини

Дмитрик народився вагою лише 990 г. Після двох реанімацій та майже року в лікарнях хлопчика виписали додому. Зараз йому 5 рочків, він живе й розвивається вдома, звичайно стан здоров’я малюка потребує постійної корекції і лікування.

«Через те, що у нього утворився великий  рубець за голосовими зв’язками,  довелося робити операцію та ставити трахеостомічну трубку для повноцінного дихання. Правильно підібране лікування значно скоротило кількість епілептичних нападів. У Дімулі органічне ураження ЦНС, симптоматична епілепсія, тетрапарез, бронхо-легенева дисплазія, пахово-мошонкові грижі. Але, незважаючи на все, Дмитрик дуже весела та життєрадісна дитина, яка любить спілкування, полюбляє гратися, крутитись, перевертатись та займатись», - розповідає мама хлопчика.

Регулярні заняття дитини в реабілітаційних центрах дають позитивний результат. Батьки бачать зрушення у стані малюка після кожного курсу.  

«Тривалі лікування та реабілітація вимагають не лише сил та часу, але й значних фінансових витрат, які вже стали важкими для нашої сім’ї. Просимо допомогти зібрати кошти на реабілітацію в медичному центрі в Словаччині. Тут займаються в спеціально підібраному для кожної дитини костюмі, що створює правильне навантаження на м’язи та дозволяє зменшити спастику, а це означає - зменшити больові відчуття, покращити координацію, контроль та обсяг рухів», - розповідає мама хлопчика.

Зараз родині потрібно назбирати понад три тисячі євро. Це непосильна сума для родини, де є дитина з інвалідністю, вони просять допомогти.

Реквізити для допомоги:

Картка Приватбанку 4149 6293 9117 2483

Іваненко Олена Олександрівна.

Повʼязані теми:

Наступна публікація