Настя з Чернігівщини потребує допомоги

Настя з Чернігівщини потребує допомоги

Настя з Чернігівщини потребує допомоги

Фото: ТСН.ua

Дитина народилася вагою в два кілограми.

Крихітний животик під час вагітності аж до пологів — це єдине, що насторожувало молоду маму. Буде дівчинка-дюймовочка, заспокоювали лікарі. Настя народилася справді маленькою — 2 кілограми. Дивним був лише її плач. Медики в райцентрі такого досі не бачили і відправили маму з малюком до генетиків у Чернігів. Там і діагностували Синдром Лежена або котячого крику.  Ключовий симптом - специфічний плач таких дітей. Це через втрату частини хромосоми.

"Відсутній певний сегмент генів. Той фрагмент, який губиться, відповідає за цей кошачий крик. Із віком він потім втратиться. Це в перший місяць можна помітити, там характерний плач, що нагадує кошаче нявчання", - говорить генетик Юліана Рябова.

"Вушка в таких діток низько посаджені, велика відстань між очима, й ікла в них. Усі дітки, яких мені вдалося знайти, - з іклами. Зубки гострі, але не жують. Ці дітки, як от і коти, ковтають одразу, не жують. Треба все перетирати", - говорить мама дівчинки Тетяна Колоколуша.

Тільки завдяки неймовірним зусиллям мами вона почала повзати, долати перешкоди. І справжня перемога - гратися.

Дівчинка Настя потребує допомоги в боротьбі з синдром котячого крику

Дівчинка Настя потребує допомоги в боротьбі з синдром котячого крику

Щоб отримати ще більших результатів потрібна посилена реабілітація, але вона коштує вкрай дорого для родини. Після пологів Тетяна так і не змогла повернутися на роботу. Від Насті не відходить - вона може собі нашкодити. Тому про підробіток лише мріє. Вони вимушені просити про допомогу. 

Допомогти Насті можна так:

Картка ПриватБанку 5168 7574 1900 9008

Тетяна Колоколуша

Повʼязані теми:

Наступна публікація