Доброякісна пухлина забрала у Богдани зір і заважає повноцінно жити

Доброякісна пухлина забрала у Богдани зір і заважає повноцінно жити

Доброякісна пухлина забрала у Богдани зір і заважає повноцінно жити

Якщо пухлину не видалити в найближчий час, вона може поширитись і на інше око.

Богдана Школьна потребує негайної операції за кордоном, щоб видалити пухлину, яка тисне на її око.

Вперше вади із зором у Богдани діагностували 5 років тому, дитина тоді втратила зір на ліве око і бачила на нього лише на 10%. «Нас заспокоїли лікарі, сказали, що це досить поширене явище і можна таке відкоригувати, пройшовши певний курс вправ, справді підняти до 35 % . Але через місяць ми помітили, що ліве око більше, ніж праве. Знову звернулися до лікаря і після проходження групи аналізів було поставлено діагноз: Гліома зорового нерву (доброякісна пухлина).  Після чого нас направили до Києва на обстеження, підтвердження і подальше лікування», - розповідає мама дівчинки.

Українські лікарі можуть запропонувати лікування, але є великі ризики втратити око, батьки знайшли клініку в Німеччині, яка прийняла дитину на діагностику і місцеві лікарі готові видалити пухлину і зберегти їй око.

«Бачити звісно вона вже не буде, але за зовнішнім виглядом не відрізнятиметься від інших дітей. Хвороба все більше турбує Богдану - часті головні болі, нудота, насмішки з боку дітей. А найбільше лякає те, що зоровим нервом гліома Аможе поширитися на інше око. Тому не можемо більше зволікати. Лікарі клініки можуть зробити операцію тільки після 100% передоплати. Сума - 35 000 євро», - розповідає жінка і просить фінансової підтримки.

Реквізити для допомоги : 

IBAN UA 123363100000026204001772137  

Більше інформації і реквізитів за посиланням https://www.facebook.com/groups/1303952726476396/

Повʼязані теми:

Наступна публікація