Допомоги потребує маленька Злата, яка від народження приречена боротися за життя

Допомоги потребує маленька Злата, яка від народження приречена боротися за життя

Фото: ТСН

У дитини складна вроджена хвороба.

По допомогу всіх людей доброї волі звертаються батьки маленької дівчинки, котра має вроджену ваду печінки. Через це внутрішній орган руйнується і загрожує життю дитини, повідомляє кореспондент ТСН.

Мама Злати досі не може повірити в страшну хворобу доньки. "Завжди думала, з ким завгодно, але тільки не зі мною", - плаче Оксана Катречко. Дівчинка народилася начебто здоровою, але в перші ж дні пожовтіла. Лікарі не надавали цьому значення, бо такий відтінок шкіри у більшості новонароджених. "Йшов час – тиждень, другий, третій. Дитина все більше жовтіла, робилася зеленого відтінку", - пригадує матір.

Батьки п'ятимісячної Злати просять врятувати їхню донечку

Батьки п'ятимісячної Злати просять врятувати їхню донечку

Батьки забили на сполох – і не дарма. Аналізи підтвердили невтішний діагноз: атрезія жовчовивідних шляхів і, як наслідок, – цироз. Печінка не в змозі виконувати свою функцію і щодня руйнується. "У дівчинки атрезія жовчовивідних шляхів і вроджена аномалія судин. Дитина у важкому стані. Її печінка, окрім судинних проблем організму, має вроджену ваду", - розповіла завідувач відділення вроджених вад розвитку і хірургії новонароджених дитячої лікарні Львова Галина Курило.

Дівчинці потрібна трансплантація печінки. Мама може бути донором, але в Злати аномалія судин, тому таку операцію можуть зробити тільки за кордоном. Клініка в Бельгії виставила просто космічний для сім’ї рахунок – майже 135 тисяч євро. Мама в декретній відпустці, батько перебивається тимчасовими заробітками. У сім’ї одна надія – на небайдужих. "Найстрашніше – це час. Часу зовсім мало – два місяці. Але іншого виходу в нас немає, тільки просити допомоги у простих людей", - не стримує сліз Оксана Катречко.

Квитки на літак готова надати авіакомпанія МАУ згідно з угодою з телеканалом 1+1. Наразі родина наскладала трохи більше 20 тисяч євро, залишилося зібрати більше ста тисяч. У Злати часу геть обмаль, але мама вірить у диво – її донечку врятують і вона житиме. Допомогти справдитися мрії може кожний долученням до збору коштів на порятунок маленької дитини. Посильну пожертву можна перевести на картку Приватбанка 5168 7573 8381 2338 на ім’я мами – Катречко Оксани Олександрівни.

Кореспондент ТСН Марічка Кужик 

Повʼязані теми:

Наступна публікація