Допомоги потребує школярка Олена, яку спіткала підступна хвороба

Допомоги потребує школярка Олена, яку спіткала підступна хвороба

Дівчинці необхідні кошти на складну операцію за кордоном.

Рідні Олени Побережник просять небайдужих українців про допомогу. Дівчинка чотири години тричі на тиждень прикута до апарату штучної нирки, бо без регулярного гемодіалізу просто не виживе.

"Машинка очищує кров, бо в мене не працюють нирки", - крізь сльози пояснює дитина. Вада нирок у Олени вроджена, але 13 років вона не давала про себе знати. Про хворобу дівчинки її батьки дізналися лише два роки тому – просто на уроці у школярки запаморочилося у голові, а дійшовши до дому Олена втратила свідомість. Далі була кома, реанімація і моторошний діагноз. "Хвороба підступна, бо в той момент нирки не дають про себе знати. Вони не боліли, просто голова боліла, але пішла інтоксикація", - пояснила мама Галина Побережник.

Життя сім’ї поділилося на "до" і "після" недуги. У школу Олена не ходить, їй протипоказане навантаження і стреси. Вчителі займаються з ученицею вдома. Організм дівчинки виснажений – апарат рятує їй життя, але повністю замінити нирки не може. Лікар-анестезіолог Павло Бодак переконаний, що єдиний можливий шлях до одужання – це трансплантація нирки. Але батьки дівчинки не підходять як донори, тому операцію можна зробити тільки за кордоном.

Фото: ТСН

Клініка у Білорусі хоч завтра готова прийняти Оленку, але за операцію необхідно сплатити 60 тисяч євро. Для сім’ї з невеличкого села зібрати такі гроші неможливо: мати доглядає за донькою, а зарплати батька, який попри пенсію вийшов на роботу, ледь вистачає на життя. "За своєю дитиною дуже важко спостерігати, не дай Боже нікому. Така в нас ситуація складна, просимо нам допомогти. Хто допомагає, тому віддячаться, в нас такої суми немає", - пояснює тато дівчинки Василь Побережник.

Майже половину суми родина уже зібрала – допомогли рідні, односельці та одновірці. За допомогою небайдужих батьки Оленки сподіваються, що зможуть подарувати на її день народження найдорожче – надію на повноцінне життя. Долучитися до цього може кожен свою посильною пожертвою на картку Приватбанку 5168 7573 2878 3917. Отримувачем коштів буде мама дівчинки Побережник Галина Володимирівна.

Кореспондент ТСН Марічка Кужик

Повʼязані теми:

Наступна публікація