Ксенія стрімко втрачає зір і лікарі не можуть знайти причини

Ксенія стрімко втрачає зір і лікарі не можуть знайти причини

Ксенія стрімко втрачає зір і лікарі не можуть знайти причини

Дівчині потрібна діагностика за кордоном.

Вади зору у Ксенії Цивірко були ще з самого дитинства, але у 2011 році ситуація почала різко погіршуватись, аж до загрози сліпоти. Тоді дівчині зробили першу операцію, щоб врятувати зір, до минулого року таких операцій було вже 15 (лазерне коагулирование сітківки, екстрасклеральное пломбування, закрита субтотальна вітректомія).

Проте навіть вони не вберегли зір дівчини – ліве око Ксенії зовсім не бачить, його потрібно замінювати протезом. А на праве око вдалося трошки зір повернути.  

«У червні 2018 року на правому зробили операцію. На щастя, вона пройшла успішно, і зір повернувся. Але через кілька місяців після операції зір почав сильно падати, і тепер складає всього 2-3%. Самостійно обслуговувати себе, готувати їжу, пересуватися по місту, користуватися гаджетами і працювати, щоб забезпечити своє існування, при таких параметрах - майже героїчні вчинки», - розповідають друзі дівчини.

На жаль, лікарі київської, одеської та харківської школи офтальмології не знають точно, в чому причина різкого зниження зору і як його повернути. Поки пропонують замінити кришталик, що може підвищити якість зору. Дівчина ж мріє про консультацію ізраїльських спеціалістів, які дають надію на встановлення причини таких зорових порушень, а відтак можливість їх вилікувати.

«На консультацію в ізраїльській клініці  потрібно зібрати майже 5 тисяч доларів. Незважаючи на відсутність оптимістичних прогнозів, це дає хоч якийсь шанс на поліпшення ситуації. Молодій дівчині дуже хочеться повноцінно працювати, бачити обличчя людей, дозволити собі насолоджуватися художньою літературою і театром. Але нинішнього зору недостатньо для того, щоб безпечно перейти дорогу і сісти в потрібний маршрут автобуса», - кажуть друзі дівчини і просять фінансово їй допомогти.

Реквізити для допомоги:

Приватбанк:

5168 7450 1007 9363

4731 1856 1612 4571

Цивірко Ксенія

Наступна публікація