Лікування в Ізраїлі потребує Ксенія

Лікування в Ізраїлі потребує Ксенія

Лікування в Ізраїлі потребує Ксенія

У дівчинки генетичне захворювання, яке можливо "приборкати".

Карімова Ксенія народилася на перший погляд здоровою дитиною, розповідає мама. Але у три місяці  ортопеди поставили дитині діагноз: дисплазія кульшових суглобів. З піврічного віку дівчинка дуже почала відставати в зрості та вазі.

«В рік вона була 67 см зросту, вага – 7,8. Тоді ж почали деформуватися ноги та спина. Дитина почала відмовлятись ходити. Було виявлено низку порушень в роботі організму. В два роки був встановлений діагноз: фосфат-діабет (гіпофосфатемічний рахіт Д-резистентний) - це рідкісне генетичне захворювання, за якого організм щоденно втрачає фосфор. Через це кістки становляться м’якими, зуби погано мінералізуються, порушується забезпечення м’язів енергією», - розповідає мама Ксенії.

Це захворюваня лікують в Україні симптоматично. Вже багато років Ксенія спить та ходить в ортезах, щоб стримувати деформування ніг та спини. Але ізраїльськи медики мають досвід у лікуванні хвороби, щоб звести хворобу до мінімуму, дитині треба обстеження і призначення лікування. Мама знає це напевне, адже Ксенія пройшла там лікування і мала приголомшливі успіхи.

«Зараз Ксенія приймає 13,5 пігулок на добу. Безконтрольний прийом препаратів може зашкодити здоров’ю дитини, адже у неї вже є пісок в нирках, збільшена щитовидна залоза. Тому необхідний постійний контроль за роботою організму та корекція прийому препаратів кожні півроку. На чергове обстеження  рахунок з клініки становить більше 3 тисяч доларів», - розповідає мама дитини і благає небайдужих людей долучитися до збору коштів.

Реквізити для допомоги:

ПриватБанк: 5168 7573 9797 8588

КАРІМОВА ТЕТЯНА ОЛЕКСАНДРІВНА

Повʼязані теми:

Наступна публікація