Батьки Саші, якій пересадили печінку, просять про допомогу

Батьки Саші, якій пересадили печінку, просять про допомогу

Батьки Саші, якій пересадили печінку, просять про допомогу

Сума до збирання зараз перевищує 150 тисяч злотих, що дорівнює понад мільйону гривень.

Лікарі в Польщі провели Саші Волковій трансплантацію печінки, але виникли ускладнення, які також потребують подальшого лікування.

  Дівчинка народилась із вадою

«В наше життя прийшла радість безмежна та довгоочікувана: 17.10.2017 народилася наша донечка Олександра. Але тоді ми і подумати не могли, що на нас чекає. Три роки наша родина жила в страху, три довгих роки боротьби за життя нашої єдиної, найважливішої донечки Олександри. Від народження донечці поставили страшний діагноз: біліарна атрезія - це коли жовч не виводиться з організму і отруює його», - розповідає мама дівчинки Юлія і пояснює, коли почалося руйнування печінки дитини

Боротьба за здорове майбутнє.

За місяць після народження дівчинці провели операцію за Касаї, яка мала налагодити відтік жовчі і їм це вдалося, печінка дитини більше не страждала.

«Все ставало на свої місця і життя знову стало звичне, без лікарень, крапельниць і болю. Але на початку 2019 року до нас прийшла біда, звідки її не чекалит - кровотеча через портальну гіпертензію. Знову лікарні, знову біль та страх за життя нашої крихітки. Порятунок знайшли у нашого лікаря у Львові, в котре вона витягнула нашу крихітку з тяжкого стану та порадила звернутися в клініку в Варшаві. Тут нам мали провести легування вен стравоходу, але Сашуня мала деякі анатомічні властивості, які не дозволили зробити процедуру, тому вирішили склерозувати (відновити правильну роботи вени). Склерозування проходило в 4 етапи і дало результат, але не надовго», - пригадує мама Саші.

Від жовтня 2020-го кровотечі почали повторюватись і ставали сильнішими, тож далі лікарі порадили робити пересадку печінки. Донором мала стати мама дівчинки, а саму операцію погодились провести в Польщі.

Нове випробування

«Довгий місяць зайняла підготовка до неї. І от вже є дата, але за день до операції у чоловіка і в донечки виявляють коронавірус. Операція переноситься на невизначений термін. Весь цей час Сашуня та тато були в лікарні, кровотеча припинялась на деякий час. Манюня нічого не їла, її організм підтримували крапельницями», - додає Юлія.

Коли ж дівчинка одужала і зміцніла, лікарі провели операцію, ускладнення з’явилися у мами, але шматок маминої печінки в організмі Саші почав функціонувати ідеально. Проте так було лише на початку.  

«Довга реабілітація у донечки, ускладненням була рідина, яка збиралася, то в животику, то в легенях. Декілька разів встановлювали нові дренажі для відходу рідини. Але головне, що нарешті Сашунька може їсти. І вже 09.04.2021 нас виписують з лікарні», - радіє приємним спогадам мама Саші.

Подальше лікування також потрібне у Польщі

Родина залишалась винна клініці за її послуги, адже дівчинка незаплановано захворіла і була вимушена довше перебувати в лікарні.

Тож рахунок зростав, а подальше лікування не дає родині можливість погасити заборгованість. До того ж, лікування дитини триває і їй довелося пройти ще одну операцію. "Наша госпіталізація була значно раніше запланованого часу (через кровотечі), наше перебування в відділені «ковід», потім наше перебування в відділені гастроентерології в очікуванні трансплантації. Це коштувало нам 146 463 злотих. На саму операцію ми змогли зібрати завдяки небайдужим людям з усього світу. На жаль, через обставини не вистачило тих коштів», - констатує мама Саші.

Але до цього боргу наклалися ще нові за додаткові госпіталізації та операції. "Буде ще один рахунок, оскільки перший рахунок за госпіталізацію був з 06.10 до 26.10, а нас виписали 09.11. і в цей рахунок буде включено операцію з розширення артерії. Коротше за моїми підрахунками це знову буде близько 50 тис. злотих, загалом сума заборгованості - 120 тис. злотих, але це поки що мої підрахунки. Я просто у розпачі. Я втомилася від боргів. Я хочу, щоб моя дитина була здорова. Наша родина просить всіх небайдужих людей допомогти нашій родині. Сума захмарна та тяжка для звичної родини», - каже Юлія.

Реквізити для допомоги:

ПриватБанк 5168 7422 3898 6404 Волкова Ю.В

Монобанк - 4441114412130997

https://www.facebook.com/groups/1586701278032466/

Повʼязані теми:

Наступна публікація