На Вінниччині рятують життя 16-річної дівчини, яка важить 23 кілограми

На Вінниччині рятують життя 16-річної дівчини, яка важить 23 кілограми

Поки дівчині не можуть встановити точного діагнозу.

У 16 років вона важить двадцять три кілограми. Богдана з Вінниччини раптово почала худнути. Каже, що навмисне себе не виснажувала. Їздила з мамою по лікарнях. Діагнози ставили різні. Але за п'ять мІсяців точної причини такого патологічного схуднення лікарі так і не визначили. Зараз життя дівчини під загрозою. Її стан контролюють медики і шукають шляхи, щоб повернути дитину до повноцінного життя.

Богдана щоранку стає на ваги. За тиждень у дитячій лікарні вона набрала два кілограми. Дівчина радіє, бо для неї це досягнення.

Лікарі вважають, що дитина занедужала, бо могла перенервуватися. Проте мати запевняє, жодного стресу не було. Дівчина каже, усе сталося раптово - відчула нудоту, піднялася температура. Після цього день за днем стала худнути. Лікарі обласної дитячої лікарні діагностували гастрит, згодом нервову анорексію. Направили на консультацію до Києва. Там анорексію підтвердили. Згодом місцеві медики ще й виявили, що дитині важко ковтати.

16-річна дівчина з Вінниччини з невідомих причин важить 23 кілограми

16-річна дівчина з Вінниччини з невідомих причин важить 23 кілограми

"На даний час у дитини стравохід не є повноцінним функціональним органом, він не має можливості просувати їжу. Вона частково попадає в кишково-шлунковий тракт, але не забезпечує дитину для набору ваги тіла і для подальшого повноцінного життя", - пояснює заст. головного лікаря, дитячий хірург Вінницької обласної дитячої лікарні Юрій Паламарчук.

Медики кажуть, терапію призначали. Що немає результату звинувачують матір дівчинки. Мовляв, вона кілька разів просто забирала доньку з лікарні. Утім, ніяких письмових відмов мами ТСН не показують. Мама й донька це заперечують. Переконують результату немає, бо лікарі не можуть визначити правильний діагноз і розпочати лікування.

Остаточного діагнозу ще немає. Проте медики кажуть, дитині необхідно прооперувати стравохід. І готові за це взятися, щойно дівчина набере вагу. Зараз дівчину годують через трубки спеціальними сумішами. І вже є прогрес, за день Богдана набирає по 200 грамів ваги.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Схуднення та здорове харчування
Наступна публікація