Передчасне народження спровокувало наслідки, які Максимкові тепер доводиться долати

Передчасне народження спровокувало наслідки, які Максимкові тепер доводиться долати

Хлопчик повинен шість разів на рік бувати на реабілітаціях.

Максим народився на 28 тижні вагітності, і маленький організм зреагував на це вкрай важко, за кілька днів у малюка стався крововилив у мозок і його терміново прооперували, був встановлений шунт у голівку, щоб мінімізувати його наслідки.

«Виписували Максима з діагнозом - асфіксія помірного ступеня. Вже через рік невролог поставив діагноз: наслідки гіпоксично геморагічного ураження ЦНС, оклюзійна гідроцефалія, стан після шунтування, спастичний тетрапарез, рухові порушення 5 рівня, часткова атрофія  зорових нервів, вивих у тазостегнових суглобів», - розповідає мама малюка.

І з часом діагнози лише додавалися, тож малюку призначили інвалідність з підгрупою «А».

«Максим - дуже позитивний хлопчик, він постійно посміхається і, незважаючи на біль у м'язах, він намагається розвеселити всіх навколо себе. За стільки років реабілітації ми змогли знайти реабілітаційний центр, який дійсно допомагає Максимові, в цьому закладі він навчився говорити такі прості, але дуже дорогі слова - «мама» і «тато»,  а також йому стає набагато краще у фізичному стані, зменшується тетрапарез м'язів. Йому постійно потрібна реабілітація кожні 2 місяці, його стан після реабілітації набагато покращується і гіпертонус стає меншим», - розповідає мама хлопчика.

Проте через скрутне становище такі реабілітації батьки можуть сплатити не завжди, тому зараз вимушені просити допомоги у добрих людей, щоб дати дитину таку необхідну допомогу. До того ж, у Макса з'явився шанс отримати консультацію у ізраїльського спеціаліста, який приїздить до Києва і оперує дітей із вадами такими ж, як у Максимка. За сам прийом потрібно заплатити 800 доларів. Родина дуже сподівається на допомогу небайдужих. 

Реквізити для допомоги:

ПриватБанк 5168 7427 2861 9234 Лазоренко Віталія Борисівна

Повʼязані теми:

Наступна публікація