Родина зі Львова шукає гроші на порятунок піврічного сина Богдана

Родина зі Львова шукає гроші на порятунок піврічного сина Богдана

Фото: ТСН

У хлопчика важкий діагноз, йому потрібна пересадка печінки.

Маленький Богдан потребує підтримки в боротьбі за своє життя. Для збирання коштів на нагальну операцію залишилося менше місяця, повідомляє кореспондент ТСН.

Мама Олена Форост годує Богданчика і не може стримати сліз – у дитини атрезія жовчовивідних шляхів. Це складна патологія, коли жовчний міхур закупорений, а печінка не працює. Щохвилини хлопчик страждає від болю. "Дуже важко. Коли ти сам хворієш – це одне. А коли твої діти… Аби врятувати і полегшити стан, щоби не було цих страждань", - плаче вона.

Діагноз малятку поставили у два місяці. Мама побачила, що шкіра сина почала жовтіти, однак лікарі спершу заспокоювали, що це мине. Але хлопчику ставало гірше. "У пологовому нам казали: нічого страшного, звичайна фізіологічна жовтуха. Але виявилося все не так. Ми лягли до лікарні 20 листопада і відтоді ще вдома не були. Дитині було півтора місяці", - розповіла Олена Форост.

Богданчику зробили операцію в Україні, однак вона виявилася невдалою і лише погіршила стан малого. Зараз у нього рідина не виводиться з організму, через це росте живіт і стискає усі внутрішні органи. Хлопчик страждає від сильного болю. Порятунок один – це трансплантація печінки. Але зробити таку пересадку в Україні неможливо. "Критично мала маса тіла і не набирається вага. У нього є важкі ускладнення після операції по місцю проживання. До комплекту Богдана – є ще особливість судинної будови стінки кишки. Це є важка трансплантація", - каже завідувач відділення вроджених вад розвитку і хірургії новонароджених дитячої лікарні Львова Галина Курило.

Богданчика готова прийняти клініка у Бельгії. Донор є – це батько малюка. Але на саму операцію потрібно 135 тисяч євро. У звичайної родини таких грошей нема. Мати доглядає за Богданом, працює лише батько. "Страшно – не те слово. Я щодня прокидаюся і засинаю з однією думкою, чи встигнемо ми зібрати ці гроші. Я знаю, що Бог є. Я просто вірю в це і не хочу вірити, що може бути інакше", - каже мама дитини.

Із необхідних 135 тисяч батьки назбирали лиш 8, тож благають небайдужих людей допомогти. Часу в Богданчика залишилось зовсім небагато: на те, щоб зібрати гроші та зробити пересадку, є максимум місяць. Допомогти врятувати хлопчика може кожен. Для цього слід зробити посильну пожертву на картку ПриватБанку з номером 5168 7573 8940 2001. Отримувачем буде батько Форост Віталій Вікторович.

Кореспондент ТСН Марічка Кужик

Повʼязані теми:

Наступна публікація